DEDA IZ SRBIJE U SNAJU ISPALIO 6 METAKA PRED DETETOM OD 2 GODINE

GLOBUS

Deda (79) iz Srbije pojaviće se u utorak na sudu zbog optužbe za ubistvo (32), supruge svog unuka, u Švajcarskoj.

On je optužen da je upucao i ubio snaju 2021. godine, nakon što je ona prethodno podnela zahtev za razvod. Kako navode u javnom tužilaštvu, okidač je bio to što ona nije želela da se vrati njegovom unuku u Srbiju i umesto toga je podnela zahtev za razvod.

Arhivska fotografija s lica mesta
ARHIVSKA FOTOGRAFIJA S LICA MESTAFOTO: PRINTSCREEN BLICK

Imala je i dečka u Švajcarskoj kome je dopustila da ostane sa njom.

– Žena se stoga nije ponašala u skladu sa njegovim vrednostima – što je ukaljalo njegovu čast i čast njegove porodice, navode u tužilaštvu.

Arhivska fotografija s lica mesta
ARHIVSKA FOTOGRAFIJA S LICA MESTAFOTO: PRINTSCREEN BLICK.CH

Naime, 16. februara 2021. godine, oko mesec dana pre datuma razvoda, deda je neočekivano zazvonio na vrata supruge njegovog unuka i predstavio se kao “deda”. Kada je ušao u stan, snaja mu je skuvala kafu, a on je čekao da dadilja ode u vešeraj.

Prema tužilaštvu, kada je ostao sam sa žrtvom i 19-mesečnim praunukom, izvadio je pištolj i upucao je šest puta iz blizine, tri puta u glavu i tri puta u gornji deo tela. Kada je policija stigla na lice mesta, deda je i dalje bio u stanu.

Prema tužilaštvu, osumnjičeni je specijalno zbog zločina otputovao u Švajcarsku.

– Moje srce je uništeno – rekao je unuk. Ne može da objasni zašto je njegov deda ubio majku njegovo troje dece. On je negirao da ima bilo kakve veze sa zločinom. Dedi preti kazna zatvora od 10 godina do doživotne robije.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *