“Skočila je sa 3. sprata, sa umotanom bebom u naručju, stan je cijeli izgoreo”: Komšije u šoku gledale horor

GLOBUS

Jedna majka skočila je danas oko 15 časova sa svojom bebom sa 3. sprata zgrade u Jašiju, nakon što je njihov stan zahvatio požar.

Prije nego što se odlučila na ovako drastičan potez, majka je bebu obukla u više slojeva odjeće, a potom umotala u ćebe, kako bi pokušala da ublaži povrede prilikom pada.

Komšije kažu da nije imala drugog izbora, jer su stanovi zidani tako da se ide iz jedne prostorije u drugu, te da vjerovatno nikako nije mogla od vatre da se probije do ulaznih vrata.

Kažu da je majka po zanimanju ljekar, te da je držala bebu u naručju kad je skočila.

“Pisali su da je prvo bacila bebu, pa da je ona skočila. Nije, skočila je sa bebom u naručju”, rekao je komšija.

 

Vatrogasci i ekipe Hitne pomoći zatekli su majku i šestomjesečnog dječaka na pločniku u kritičnom stanju.

“Po prijemu u Dečju bolnicu kod bebe je došlo do zastoja srca, te je rađena reanimacija”, saopštio je portparol bolnice u Jašiju.

Kako navodi, dijete su uspjeli da stabilizuju, ali je dalje u veoma teškom stanju. Majka je zadobila više opekotina i preloma, ali je navodno svjesna. Stan je gotovo uništen u požaru.

Nadležni su rekli da je poziv upomoć stigao oko 15 časova, te da su vatrogasci evakuisali 10 stanara iz zgrade, dok je 15 ljudi samo uspjelo da napusti objekat.

“Djevojka mi je rekla da je vidjela kada je ta žena skočila sa bebom, sa trećeg sprata. Kaže da je beba baš mala. Moja djevojka živi iznad njih. Ja sam došao kad je već sve bilo u dimu, nisu htjeli da me puste unutra”, rekao je jedan čovek.

U ovom trenutku nije poznato kako je došlo do požara. Komšije kažu da su često čuli svađe iz stana gdje je porodica živjela, ali dodaju da je otac bebe u trenutku izbijanja požara bio na poslu.

Jedna od komšinica tvrdi da joj je majka, koja je danas pokušala skokom da spasi sebe i dijete, jednom došla sva modra na vrata, tvrdeći da ju je muž tukao.

“Bila je sva prebijena, ali je nisam pustila unutra, jer ne znam ništa o njoj. Došla je policija i pričala sa njom”, rekla je komšinica

Iako je danas učinila jedino što je mogla da spasi dijete od plamena, majci preti krivična prijava zbog ugrožavanja života. Ljekari se nadaju da će uspjeti da spase dijete, ali još ne žele da daju nikakve prognoze.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *