Nije želeo da peva u Beogradu ni za iznos od 200.000 evra više od 30 godina: Razlog njegovog odsustva je iznenađujući

MAGAZIN

Oliver Dragojević, poznat po svom prepoznatljivom vokalnom stilu i iskrenom izvođenju bezvremenskih balada, imao je cijenjeni status ikone u sferi balkanske muzike. Njegovi duboki stihovi su pogodili pojedince iz različitih sredina, nadilazeći granice religije, jezika i nacionalnosti. Započevši svoje muzičko putovanje u mladosti, pokazao je svoje izuzetne talente u raznim bendovima pre nego što je stekao pravu slavu kao član cenjene grupe “More” tokom 1970-ih. To je označilo početak njegove solo karijere, koja ga je u redove muzičkih legendi svrstala nezaboravnim hitovima poput “Pismo moja”, “Molitva za Magdalenu”, “Cesarica”, “U ljubav vjere nemam”, “Trag u infinih” Noćutrno“, „Bez tebe“, „Šta je bila ljubav“, „Moj lepi anđele“ i brojne druge. Sa diskografijom koja obuhvata preko 20 albuma, njegova bezvremenska remek-djela nastavljaju da inspirišu buduće generacije.

 

Proširujući svoj repertoar izvan hrvatskih melodija, Oliver se upustio u sfere italijanskog i engleskog, očaravajući publiku daleko izvan granica svoje cijenjene domovine. Oliver Dragojević, osim što je bio nadaren muzičar, oličavao je ideale harmonije i duboke ljubavi prema muzici. Njegovi koncerti i nastupi privlačili su ljude svih uzrasta, uranjajući ih u njegov zarazni optimizam i bujan duh. Međutim, sa žaljenjem je trebalo više od tri decenije da Oliver Dragojević ulepša Beograd svojim očaravajućim glasom, a nikada nije imao priliku da kroči u Srbiju. Javnost je i dalje zaintrigirana razlogom njegovog odsustva. Nedavno je pevač Oliver Mandić, tokom intervjua u emisiji “Mojih 50” radija Naksi, rasvetlio ovu delikatnu stvar i otkrio istinu iza Dragojevićeve zabrane ulaska u Srbiju. Mandić je, priznajući Dragojevićev ogroman talenat, izrazio razočaranje što pevačica ne može da nastupi u Beogradu. Čak je ponudio i velikodušnu ponudu od 200.000 eura za koncert pod nazivom “Dva Olivera” uz filharmonijski orkestar. Ambijent koji okružuje Dragojevića je nevjerovatno zamršen, kako je pojasnio Mandić. Ukoliko se Dragojević odluči da se vrati u Split nakon koncerta u Beogradu, dobro će njegovih sinova postati briga.

U razgovoru sa Tanjom Peternek Aleksić u Splitu, Dragojević je razgovarao o nedavnom koncertu u Beogradu i izrazio nameru da grad uključi u svoju predstojeću koncertnu turneju. On je pozitivno odgovorio na pitanje autora, ukazujući da je tema sada zatvorena. Dragojević je napomenuo da su mu se u prošlosti više puta obraćali, ali da je uvijek odbijao, smatrajući da je stvar riješena. Naglasio je da je njegovo mišljenje ostalo nepromijenjeno i da promjene nisu potrebne. Nadalje, Dragojević je srdačno pozvao domaću publiku da prisustvuje nekom od njegovih koncerata i uputio poziv onima koji se možda osjećaju udaljenim, poželivši im dobro zdravlje i sreću. Kada su ga pitali o svojim sećanjima na Beograd, rado se prisećao susreta sa mnogim dobronamernim ljudima u tom mestu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *