POGLEDAJTE KAKVU JE KUĆU SAGRADIO ZA 3.600 EURA

MAGAZIN

Sa samo motornom testerom i čekićem kao alatom, Sajmon Dejl, 32-godišnji stanovnik Velsa, uspešno je sagradio izvanredan stan za svoju porodicu. Za samo četiri mjeseca uspio je da izgradi ekološki prihvatljivu kuću koja podsjeća na šarmantne “hobitske” kuće iz filmske serije “Gospodar prstenova”. Uprkos nedostatku bilo kakvog prethodnog znanja o stolarstvu ili arhitekturi, ova snalažljiva osoba koristila je obnovljeno drvo i prirodne materijale da oživi svoju kuću iz snova, a sve to po cijeni od samo 3.000 funti (otprilike 3.600 eura).

Dejl je, govoreći za lokalne medije, rekao da bavljenje usamljeničkim i neiskusnim poduhvatom može biti veoma prijatno, jer pruža priliku za kreativnost i uvažavanje sopstvenog truda. Nadalje, odabir prirodnih materijala u građevinarstvu osigurava izbjegavanje kancerogenih tvari koje su uobičajeno prisutne u modernim strukturama, dok istovremeno dovodi do značajnog smanjenja troškova.

Prema Daily Mailu, pojedinac koji posjeduje šumu dodijelio im je zemljište za izgradnju kuće u zamjenu za njihovu budnost nad okolnim područjem. Dale je, uz pomoć svog pouzdanog alata, iskopao rupu i nastavio da gradi drveni okvir za stan. Kako bi osigurali izolaciju, na krov su dodali sloj trave i zaštitili ga od vode najlonskim pokrivačem. Na kraju, krov je ukrašen slojem zemlje, neprimetno integrirajući kuću u njeno prirodno okruženje.

Nazvana od strane zajednice “kućom hobita”, ova jedinstvena kuća izgrađena je od održivih materijala i uključuje ekološki prihvatljive karakteristike. Frižider radi pomoću vazdušnog hlađenja, dok solarni paneli obezbeđuju struju. Umjesto tradicionalnog cementa korišteno je vapno. Dale, 32-godišnji stanovnik, izražava svoju posvećenost životu u skladu s prirodom i prihvaćanju jednostavnijeg, niskotehnološkog načina života. Pogledajte priložene fotografije:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *