Da li znate da WD-40 sprej pomaže da se riješite miševa i pacova u svom domu: Evo i kako

MAGAZIN

U slučaju da otkrijete znakove miševa ili pacova u svom domu, postoji potencijalno rješenje za njihovo uklanjanje, a može se pronaći u garaži.

Svestranost WD-40 kao maziva, sredstva za uklanjanje rđe i odmašćivača je dobro poznata, ali je takođe stekao priznanje kao efikasan repelent za glodare zbog svog snažnog mirisa, što ga čini pogodnim rešenjem.

Iako je važno poduzeti određene mjere predostrožnosti kada koristite ovaj biorastvarač, možda bi bilo vrijedno razmisliti o tome da mu date šansu ako naiđete na miša ili štakora koji jure u blizini.

Korištenjem WD-40 kao proaktivnog štita duž perimetra vašeg doma, možete efikasno zaštititi svoj dom od insekata i glodara. Ova preventivna mjera djeluje kao sredstvo odvraćanja od invazivnih štetočina koji pokušavaju da se infiltriraju u vaš životni prostor. S obzirom na to da su miševi i pacovi prvenstveno motivirani potragom za opskrbom, posebno ih privlače područja gdje je hrana lako dostupna, dok su manje skloni upuštanju u područja tretirana hemikalijama koje predstavljaju potencijalnu prijetnju njihovoj dobrobiti.

Snažna priroda WD-40 čini ga efikasnim sredstvom za odvraćanje od glodara.
Iako proizvođač nije otkrio kompletnu listu sastojaka u WD-40, on sadrži elemente koji mu daju svojstva podmazivanja. Važno je napomenuti da WD-40 nije toksična tvar koja može odmah uzrokovati smrt glodara udisanjem. Međutim, miris lubrikanta služi kao sredstvo odvraćanja, signalizirajući glodavcima da drže distancu.

Budite oprezni kada koristite WD-40 u prostorima koje posjećuju djeca ili kućni ljubimci, jer postoje potencijalne opasnosti koje treba uzeti u obzir. Primarna zabrinutost je mogućnost trovanja ugljovodonicima, kao što je navedeno u Merckovim priručnicima. Ova hemikalija ima sposobnost da obloži respiratorni sistem i gastrointestinalnu sluznicu životinja, što dovodi do respiratornih poteškoća. Njegovi efekti na miševe i glodare su uporedivi.

Kada ugrađujete ovu supstancu u svoje domaćinstvo, pobrinite se da date prednost njenoj primjeni u područjima gdje su šanse da ih kućni ljubimci i djeca progutaju minimalni.

Prema House Digestu, da biste efikasno spriječili ulazak miševa i pacova u vaš dom, preporučuje se korištenje WD-40 kao zaštitne barijere primjenom na otvorenom.

Kako biste maksimalno povećali sigurnost pojedinaca u vašem domaćinstvu, a istovremeno iskoristili prednosti odvraćanja glodara, ovaj pristup se toplo preporučuje. Međutim, važno je napomenuti da ova metoda možda neće biti dovoljna da natjera glodare koji su već prisutni u stanu da napuste prostorije.

Za efikasno uklanjanje glodara koji su već napali vaš dom, preporučljivo je potražiti pomoć profesionalnog istrebljivača ili istražiti sigurne i prirodne metode suzbijanja glodara u domaćinstvu.

Otkrijte efikasne načine korištenja WD-40 kao sredstva odvraćanja od miševa i pacova.
Uz pomoć limenke WD-40 spreja, izvršite temeljno ispitivanje vanjskog perimetra vašeg stana kako biste identificirali sve moguće otvore. Pažljivo pogledajte ispod šindre i nadstrešnice vašeg krova, kao i pregledajte temelj da ima čak i najmanjih pukotina. Vrijedi napomenuti da je pukotina manja od dva centimetra dovoljno prostora za infiltraciju miša. Nanošenjem izdašnog premaza WD-40 na ove površine, efikasno ćete odvratiti miševe i pacove od ulaska u blizinu tih područja, čime ćete eliminirati svaki potencijalni rizik od njihovog pristupa vašem domu.

Kako bi se osigurao uspjeh ove metode, ključno je eliminirati bilo koji oblik mamaca koji može biti prisutan. Poduzmite akciju tako što ćete premjestiti sve hrpe drva koje se mogu nalaziti u neposrednoj blizini vašeg prebivališta. Uz to, uklonite i temeljito dezinficirajte sve potencijalne izvore opskrbe, kao što su hranilice za ptice ili ostaci hrane iz prosute kante za smeće. S obzirom na to da miševi i pacovi posjeduju urođenu sposobnost otkrivanja hrane, malo je vjerovatno da će biti namamljeni da uđu u vaš dom ako odiše mirisom WD-40 i nema bilo kakve hrane u blizini koja bi mogla izazvati njihovo interesovanje.

Da bi se efikasno otjerali glodari, bitna količina hemikalije će se morati raspršiti na ciljano područje, stvarajući snažan miris. Možda će biti potrebno ponavljati ovu primjenu na sedmičnoj bazi, posebno nakon padavina, kako bi se održao dovoljan miris koji će služiti kao djelotvorno sredstvo odvraćanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *