MAGAZIN

Bio Je SIMBOL LJEPOTE Jugoslavije, Njegovi Hitovi I Danas Se Pjevaju, A Evo Kako Izgleda U OSMOJ DECENIJI

  • 3 Januara, 2024
  • 0

Pevač Vlado Kalember, bio je i ostao jedan od najvećih simbola bivše Jugoslavije. Vlado je važio za najvećeg zavodnika na balkanskoj javnoj sceni. Od samog pojavljivanja bio je

Bio Je SIMBOL LJEPOTE Jugoslavije, Njegovi Hitovi I Danas Se Pjevaju, A Evo Kako Izgleda U OSMOJ DECENIJI

Pevač Vlado Kalember, bio je i ostao jedan od najvećih simbola bivše Jugoslavije.

Vlado je važio za najvećeg zavodnika na balkanskoj javnoj sceni. Od samog pojavljivanja bio je glavni miljenik lepšeg pola, ali mu talenat nije manjkao ništa manje od lepote.

Bio je frontmen čuvenih “Srebrnih krila” i sarađivao sa tada najvećim muzičkim zvezdama, a i danas se bavi muzikom i stil nije menjao.

Vlado Kalember bio je pravo osveženje za ceo region kada je reč o muzici. Karijeru je započeo vrlo mlad, sedamdesetih godina prošlog veka, a vrhunac slave je dostigao desetak godina kasnije.

Davne 1978. postao je frontmen grupe “Srebrna krila”, a pesme koje su tada snimili i danas su veliki hitovi: Duet sa Lepom Brenom – “Jugoslovenka”, “Vino na usnama”, “Ana”, “Zakuni se ljubavi”, “Prva noć sa njom”, “Ja nisam kockar”, Otkad si otišla”…

Važio je za jednog od najlepših muškaraca na ovim prostorima, a njegov prepoznatljiv osmeh godine nisu promenile.

Vlado danas ima 70 godina, što je u odnosu na njegov izgled dosta iznenađujuće. Rođen je 26. aprila 1953. godine u Strumici.

blic.rs