MAGAZIN

Influenserka iz Srbije promijenila pol: Nikolina Kovačević snimala operaciju, pa objavila Youtube kanalu (VIDEO)

  • 15 Januara, 2024
  • 0

Influenserka Nikolina Kovačević promijenila je pol, a proces i samu operaciju snimala je i objavila na svoj kanal. Nikolina, koja je inače transrodna djevojka postala je poznata prije

Influenserka iz Srbije promijenila pol: Nikolina Kovačević snimala operaciju, pa objavila Youtube kanalu (VIDEO)

Influenserka Nikolina Kovačević promijenila je pol, a proces i samu operaciju snimala je i objavila na svoj kanal.

Nikolina, koja je inače transrodna djevojka postala je poznata prije nekoliko godina kada je počela da snima za Jutjub, gdje je i ispričala svoju priču i problemima s kojima se susrela.

Ona je sada ispunila svoj san, a čitav proces operacije promjene pola koju je uradila u Beogradu, je snimila i objavila.

Kako je priznala, čak 9 godina je čekala na operaciju koja je ispunjenje njenog sna.

– Operaciju pola želim od kad sam prihvatila samu sebe. Tada sam možda imala oko 10 godina. Kada sam počela da čekam tu operaciju imala sam 16 godina. Želim je, jer smatram da ne mogu da živim ovako. Svi smo različiti. Priroda nije crno bijela, nego je sve šarenoliko oko nas. Različiti smo i to je ljepota ovog svijeta. Meni je lično potrebna ta operacija i želim je zbog sebe – priča Nikolina i dodaje:

– Želim da ne moram da nosim steznik, da mogu normalno da obučem bikini, da mogu da se presvučem ispred drugarice i da ne mogu da se krijem i stidim. Čak i da mogu da se opustim sa partnerom, jer mi je sve to stvaralo blokadu – napominje Kovačevićeva.

Kako je otkrila, tri godine je bila na hormonskoj terapiji i to joj je bilo najteže, prenosi Telegraf.

– Sama priprema za operaciju je jako bitna. Prvo je potrebna potvrda psihijatra da ste vi spremni psihički i fizički za tu operaciju. Bila sam na hormonima 3 godine, a uslov je da budete minimum godinu dana na terapiji kako bi se tijelo promijenilo i da se hormoni izmijene, samim tim ste spremni za operaciju. Kao i pismo preporuke psihijatra – govori Nikolina i dodaje:

– Najteža mi je bila hormonska terapija, jer mi je prvih šest mjeseci bilo teško. Ljudi ne mogu da razumiju da se mi promijenimo i da osjećamo pol u koji želimo da se promijenimo. Еmotivna promjena mi je najteže pala. Prvih šest mjeseci sam plakala i smijala se u isto vrijeme – bila je iskrena ona.ž

Nikolina je ispričala i pokazala kako je prošla operacija, ali otkrila i kakve bolove je imala.

– Prva dva dana su bili jači bolovi. Ali ne samo bolovi, već psiha koja nema hormone. Sa ovom operacijom nemate više hormone. Bitno je da budete jaki u glavi. Sve ovo prođe. Rano je pričati o tome, ali je mene fasciniralo da se sada sve već osjeća. Imaću još dve kontrole da se to pogleda. Inače je stvarno sve super – rekla je ona u svom klipu na Jutjubu.

Nikolina priznaje da je uz pomoć porodice platila sve troškove.

– Porodica mi je pomogla finansijski. Da nije bilo njih, ne bih mogla sve ovo da izguram, jer je sve skupo vezano za ovu operaciju. Hvala im puno na tome – poručila je ona na kraju.