MAGAZIN

MARIJA ŠERIFOVIĆ: PREZIREM PODJELE, MOJA BABA SE MOLILA ISUSU, A DEDA JE BIO MUSLIMAN

  • 8 Januara, 2024
  • 0

Marija Šerifović govorila je o nacionalnosti i vjeroispovjesti poručivši da “prezire bilo kakve raspodjele”. Srbijanska pjevačica bila je gošća emisije koja će se po rasporedu emitovati danas (nedjelja,

MARIJA ŠERIFOVIĆ: PREZIREM PODJELE, MOJA BABA SE MOLILA ISUSU, A DEDA JE BIO MUSLIMAN

Marija Šerifović govorila je o nacionalnosti i vjeroispovjesti poručivši da “prezire bilo kakve raspodjele”.

Srbijanska pjevačica bila je gošća emisije koja će se po rasporedu emitovati danas (nedjelja, 03.12), a na društvenim mrežama podijeljen je isječak u kojem ona govori o podjelama po nacionalnosti i vjeroispovjesti.

-Prvo ja prezirem bilo kakve raspodjele”, govori Marija u najavnom isječku emisije objavljenom na TikToku.

Potom je dodala kako prezire bilo kakve podjele “na nacije, vjeroispovjesti, opredjeljenja”.

-Zašto? Pa zato što se evo na primjer moja baba zvala Draginja, rođena u Šumadiji – u Kragujevcu. Molila se Isusu Hristu, a moj deda je bio musliman i čovjek je klanjao, molio se Allahu. I tako dalje”, kazala je.

Pojasnila je kako je odgajana da ne dijeli ljude uopšte poručivši: “Mogu samo da te djelim – ili si dobar ili si smeće”.

-Ako mi nećemo da spajamo sve te ljude i ako muzika nije ta koja treba da spaja sve nas koji smo do te mjere na ovom Balkanu ‘izraubovani’ do maksimuma onda ja ne znam ko će spajati sve te ljude”, zaključila je.

Ovakva njena poruka izazvala je lavine pozitivnih komentara, a neki od njih su glasili: “Eh da je više Marija”, “Jako dobra osoba”, “Bravo Maro”.

Hayat.ba