MAGAZIN

Mislila Je Da Se Goji, A U Njoj Je Raslo Čudo Od Pola Metra I 30 Kilograma: Ljekari U Šoku Kada Su Joj Otvorili Stomak

  • 17 Januara, 2024
  • 0

Kako prenosi “Dejli mejl”, njeni unutrašnji organi su bili komprimovani tumorom, što je izazvalo zabrinutost zbog potencijalnog rizika od srčanog udara. Osim toga, imala je poteškoća s disanjem,

Mislila Je Da Se Goji, A U Njoj Je Raslo Čudo Od Pola Metra I 30 Kilograma: Ljekari U Šoku Kada Su Joj Otvorili Stomak

Kako prenosi “Dejli mejl”, njeni unutrašnji organi su bili komprimovani tumorom, što je izazvalo zabrinutost zbog potencijalnog rizika od srčanog udara. Osim toga, imala je poteškoća s disanjem, hodanjem i jelom.

Nakon operacije u obližnjoj bolnici u Meksiku, skeniranjem je otkriveno da je tumor koji je imala zapravo cista jajnika koja je značajno porasla u periodu od 11 mjeseci.

U početku je mlada djevojka greškom pripisivala svoje debljanje prehrani, ali je tek kasnije otkriven osnovni uzrok njenog značajnog rasta stomaka.

Medicinski stručnjaci smatraju da je ova cista, koja je uspješno izvađena bez prethodne drenaže, najveća te vrste ikada zabilježena.

Nakon uspješne operacije, mlada žena, čiji identitet ostaje neotkriven, potpuno se oporavila u roku od šest mjeseci i povratila sposobnost hodanja, nastavljajući normalan život.