VIJESTI

Objavljen snimak iz Priboja: Ori se Božić je – pucaj u džamije, četiri osobe uhapšene

  • 8 Januara, 2024
  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Užicu, uhapsili su M. Đ. (22), S. Đ. (22), M. M. (21) i I. P.

Objavljen snimak iz Priboja: Ori se Božić je – pucaj u džamije, četiri osobe uhapšene

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Užicu, uhapsili su M. Đ. (22), S. Đ. (22), M. M. (21) i I. P. (20) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Oni se sumnjiče da su noćas u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju pevali pjesme u kojima su iskazivali nacionalnu mržnju i netrpeljivost, što su objavili putem društvenih mreža, prenosi nova.rs.

Kako prenosi nova.rs, brzom intervencijom policije osumnjičeni su identifikovani i pronađeni.

Mladići su u kafiću Quorum u Priboju pjevali fašističke pjesme “Božić je – pucaj u džamije”.

 

Tim povodom oglasio se na svom Facebook profilu glavni imam Medžlisa IZ Priboj dr. Harun ef. Eminagić.

“Nakon što su se mnogi pribojski Srbi juče javno na društvenim mrežama ogradili od mahanja balavurdije zastavama sa likom koljača muslimana limske doline, na najveći pravoslavni blagdan pribojskim ulicama, te i meni pisali privatno poruke da se ne oglašavam zbog nevaspitanih budala, ipak na ovo večeras što se desilo, kako su mi rekli, u kafiću Quorum, ne mogu da ostanem smiren i ravnodušan.
Poručujem ovoj balavurdiji sa snimka, obzirom da više nemam povjerenja u organe reda i mira, da ih čekam kod džamije na koju bi da pucaju i da ih lično išamaram i prevaspitam zajedno sa njihovim roditeljima koji ih ovako lijepo odgojiše i naučiše da mrze drugog i drugačijeg. Ne spavam, čekam vas bando pijana i nadrogirana, od ovog trenutka pa sve dok ne stisnete petlju da dođete i pucate. Povedite pravo i onu Lazarevu vojsku i za njih imam ćutek.
Nećete mi ogaditi moj Priboj, ni pravoslavlje, ni čestite Srbe u Priboju klošari nevaspitani. Bujrum, čekam Vas!” – poručio je dr. Eminagić na svom FB profilu.

Podsjećamo da je prije dvije godine u Priboju grupa mladića na Božić u centru grada pjevala iste stihove. Iako je slučaj prijavljen nadležnom tužilaštvu i policiji, uprkos reakciji i osudi tog čina od vrha države, tužilac je izgrednike oslobodilo optužbi.