VIJESTI

OVO JE OTAC ČOVEKA KOJI JE POBEDIO DODIKA U BANJALUCI: On je jedan od NAJBOGATIJIH SRBA NA SVETU! (FOTO)

  • 6 Januara, 2024
  • 0

Draško Stanivuković postao je najmlađi gradonačelnik u istoriji Banjaluke. Novinari iz Hrvatske nedavno su boravili u vili Dragana Stanivukovića, gdje su napomenuli kako je Draškov otac jedan od

OVO JE OTAC ČOVEKA KOJI JE POBEDIO DODIKA U BANJALUCI: On je jedan od NAJBOGATIJIH SRBA NA SVETU! (FOTO)

Draško Stanivuković postao je najmlađi gradonačelnik u istoriji Banjaluke.

Novinari iz Hrvatske nedavno su boravili u vili Dragana Stanivukovića, gdje su napomenuli kako je Draškov otac jedan od najuspješnijih biznismena u BiH.

KO JE DRAGAN STANIVUKOVIĆ?

Prema pisanju portala Capital.ba otac poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića 2018. godine napustio je biznis sa dopunama za mobilne telefone. Iako je držao oko 65 odsto tržišta Srpske Dragan Stanivuković je prodao firmu „Financ“ koju su posednjih godina često spominjali politički protivnici njegovog sina u Skupštini grada Banjaluka.

Stanivuković je svojih 45 odsto udela prodao dvojici drugih suvlasnika Milošu Buzadžiji i Jelenku Loliću za dva miliona KM.

“Odlučio sam da izađem iz ovog biznisa jer podržavam politički angažman svog sina i ne želim na bilo koji način da mu moj posao bude prepreka. Iako je ovo privatni biznis koji sam ja godinama stvarao sa svojim partnerima i ne poslujemo sa državnim kompanijama, ne želim da ga bilo ko zbog toga proziva, kao da je to nešto nečasno i nezakonito. Pozivam sve njegove političke protivnike i njihove članove porodica da se, ako su dosedni, odreknu biznisa, posebno jer su njihovi usko povezani sa državnim budžetom, institucijama i preduzećima”, rekao je Dragan Stanivuković 2018. godine za Capital, te dodao tada da će prodati i svoju drugu firmu u Banjaluci čija je osnovna delatnost prodaja auto-dijelova.

05.02.2020. godine portal Capital.ba objavljuje kako su Dragan Stanivuković, Anđelko Šobot, Bojan Roguljić i „Mikrofin osiguranje“ prezeli deo akcija u firmi „Meridian“ čime su postali vlasnici skoro 80 odsto tog banjalučkog špediterskog preduzeća.

Stanivuković, Šobot i Roguljić udružili su se sa „Mikrofin osiguranjem“ te imali 71,2 odsto akcija u „Meridianu“, nakon čega su objavili ponudu za preuzimanje ostatka akcija.

„Za vreme trajanja javne ponude za preuzimanje deponovano je 8,2 odsto akcija koje je ponudilac u zakonskom roku preuzeo i isplatio“, navedeno je u Izveštaju o preuzimanju.

Po okončanom postupku preuzimanja, pomenuti trojac sa „Mikrofin osiguranjem“ u vlasništvu ima 79,5 odsto akcija „Meridiana“.

19.6.2020. portal Indikator javlja kako je Dragan Stanivuković prodao svoje deonice u Meridianu.

“Anđelko Šobot povećao je vlasništvo u banjalučkom preduzeću Meridian na 73,8%, izvještava Indikator.ba.

Šobot je kupio akcije koje je prodao Dragan Stanivuković, otac poslanika Partije demokratskog progresa Draška Stanivukovića, a koji je posedovao 13,2% akcija. Posao je obavljen 12. juna na Banjalučkoj berzi, a bio je vredan 644.000 KM.”