VIJESTI

“Poklao sam pola Vukovara, nije mi problem ni vas” – bivši specijalac optužen zbog prijetnji dječaku (15)

  • 6 Januara, 2024
  • 0

Vukovarsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv 56-godišnjaka iz Vinkovaca koji je lani u listopadu na autobusnom stajalištu u mjestašcu u Slavoniji prijetio 15-godišnjem dječaku. Presreo ga je kada

“Poklao sam pola Vukovara, nije mi problem ni vas” – bivši specijalac optužen zbog prijetnji dječaku (15)

Vukovarsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv 56-godišnjaka iz Vinkovaca koji je lani u listopadu na autobusnom stajalištu u mjestašcu u Slavoniji prijetio 15-godišnjem dječaku. Presreo ga je kada je izašao iz autobusa vraćajući se u večernjim satima iz škole.

Najprije ga je rukom uhvatio za vrat, a zatim i za majicu. U idućem trenutku dječak ja pao na tlo, a nasilnik je povikao: “Poklat ću tebe i tvoju obitelj. Poklao sam pola Vukovara, nije mi problem ni vas, čekat ću vas u Vukovaru”.

Na kraju mu je još poručio: “Nije mi problem izvaditi ti grkljan”.

Hoće li biti kažnjen uvjetno?

I dok okrivljeni negira prijetnje učeniku, tužiteljstvo od suda traži da mu izrekne kazneni nalog te njime odredi uvjetnu osudu od šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od jedne godine.

Među dokazima za ovaj divljački napad priložena je medicinska dokumentacija za žrtvu, zapisnik o ispitivanju žrtve, nalaz vještaka, iskazi svjedoka… Optuženik, inače bivši specijalac, negirao je krivnju. “Dječak se ozlijedio dok je preskakao živicu i udario u spomenik kraj autobusnog stajališta. Nisam mu ni prijetio”, naveo je u svojoj obrani.

Ključni iskazi svjedoka

Okrivljeni je dalje objašnjavao kako mu se sin žalio na probleme s drugim učenicima, pa je reagirao. No, sin mu nije želio pokazati tko ga je točno maltretirao.

Unatoč tome državno odvjetništvo ipak je podiglo optužnicu jer je povjerovalo iskazu napadnutog dječaka i četvero njegovih prijatelja, kao i snimci njegovog poziva nakon što se 56-godišnjak okomio na njega.