GLOBUS

Rekli mu da ima upalu tetive, 9 dana kasnije umro: Kako je bakterija koja jede meso ubila mladića u Mađarskoj?

  • 9 Januara, 2024
  • 0

Roland Molnar (33) iz Mađarske, koji je preminuo juče od bakterije koja izjeda meso, pre manje od dve nedelje je osetio čudne tegobe, zbog kojih se odmah javio

Rekli mu da ima upalu tetive, 9 dana kasnije umro: Kako je bakterija koja jede meso ubila mladića u Mađarskoj?

Roland Molnar (33) iz Mađarske, koji je preminuo juče od bakterije koja izjeda meso, pre manje od dve nedelje je osetio čudne tegobe, zbog kojih se odmah javio lekaru, a porodica veruje da je umro jer doktori nisu pravovremeno reagovali.

Naime, mladić je između Božića i Nove godine otišao u bolnicu u Budimpešti, žaleći se na temperaturu 40 i jake bolove u ruci, a tamo su mu postavili pogrešnu dijagnozu – rekli su da ima upalu tetiva i poslali ga kući. Nažalost, bakterija je uveliko napadala njegovo tkivo i krenula da razara organe.

Tek u drugoj bolnici su ustanovili da je reč o bakteriji koja izjeda meso. Mladić je čak i dva puta operisan u dva dana, ali spasa mu nije bilo.

Porodica je neutešna zbog gubitka i uvereni su da bi bio živ da su lekari znali šta rade.

“Njegova porodica je mislila da najgore što može da mu se dogodi je amputacija ruke. Niko nije pomenuo da može da umre, niko ih nije psihički pripremio na to”, rekao je prijatelj blizak porodici.

Prijatelj kaže da niko nije bio spreman za “ono najgore”.

“Pre nego što je umro njegovi najmiliji su dobijali ohrabrujuće vesti o njegovom stanju. Vest o smrti je stigla tako brzo, neočekivano, rečeno im je kada su otišli da ga posete. Njegovi majka i supruga su u stanju šoka, od tog dana su na sedativima”, rekao je prijatelj.

Podsetimo, Molnar je za sobom ostavio sinčića koji ima svega dve godine.

Nije poznato kako, kad i gde se zarazio opasnom bakterijom.

Prava dijagnoza uspostavljena mu je 29. decembra, a nedugo nakon toga njegovo telo je počelo da propada vrtoglavom brzinom. Gotovo da više nije imao zdrav mišić u telu, trebalo je da radi i transplantaciju kože. Infekcija je ušla u krvotok i napala njegove organe.

(Telegraf.rs)