MAGAZIN

U ovom stanu u Brčkom je odrasla Lepa Brena, evo ko danas tu živi

  • 25 Januara, 2024
  • 0

Lepa Brena, čije je pravo ime Fahreta Jahić, rođena je i odrasla u Brčkom, Bosna i Hercegovina. U tom periodu ukrstila se sa članovima grupe Slatki grih, što

U ovom stanu u Brčkom je odrasla Lepa Brena, evo ko danas tu živi

Lepa Brena, čije je pravo ime Fahreta Jahić, rođena je i odrasla u Brčkom, Bosna i Hercegovina. U tom periodu ukrstila se sa članovima grupe Slatki grih, što je dovelo do njenog brzog uspona kao voljene i opštepriznate ličnosti u Jugoslaviji.

U javnosti je često razgovarala o mjestu rođenja, ističući divne trenutke koje je doživjela dok je tamo odrastala i redovne posjete Brčkom tokom života svojih roditelja.

Tokom nedavne posete Breninoj prethodnoj zajednici, mediji su otkrili da je ona prodala stan svog pokojnog oca i da se nije vratila od njegove sahrane. Ulaz u stan nam je omogućio Selim Hrlović, dalji rođak pjevačice, koji je od nje kupio nekretninu.

– Ovaj stan sam kupio od Brene prošle godine, jer ona više ne posjeduje imovinu na ovom području. Otišla je odavde kao mlada. U slučaju da posjeti Brčko, uvijek će imati gdje odsjesti u ovom stanu. Na nju se cijela država jako ponosi, a posebno mi koji smo sa ovih prostora – obavijestio nas je tada Selim.

Budući da je Gimnazija “Vaso Pelagić” u Brčkom bila zatvorena za vrijeme raspusta, nažalost nismo uspjeli prikupiti bilo kakve informacije o Breninom akademskom uspjehu kao studentu.

Kurir je uspeo da dobije detaljan izveštaj o Fahretinom detinjstvu od komšije pevačice, koja je više volela da ne bude snimljena na fotografijama.

Za medije se javila Brenina komšinica, koja je izrazila lijepa sjećanja na nju. Opisali su je kao prijatno i harizmatično dete, uvek sa osmehom. Nažalost, pomenuli su i da je Brenina majka preminula, a činilo se da ju je ovaj gubitak duboko pogodio. Komšinica se nije mogla ne osjećati djelimično odgovornom za Breninu trenutnu situaciju, jer je ona naizgled zaboravila svoje korijene i rasprodala sve svoje stvari. Čak i dok su joj roditelji bili živi, ​​rijetko je dolazila, a sada je očev mali stan u blizini prodat. Brena je odrasla u kući u blizini Ličkog mosta, mjesta danas nedostupnog automobilom, ali vjerojatno kuća više ne stoji. Uprkos velikom bogatstvu, Brena izgleda nezainteresovana za ulaganje u svoj rodni grad, na veliko razočaranje onih koji je poznaju.