Ima 103 godine, a njen dečko 48: Spojili su ih ljubav i strast

MAGAZIN

 

Spojeni njihovom ljubavlju i strašću, stvorena je izuzetna veza između 103-godišnje žene i njenog 48-godišnjeg dečka.

Treće lice je još jedna stvar koja im je zajednička.

Pažnju javnosti zaokupila je nova intrigantna ljubavna priča i jednostavno ne možemo odoljeti da je ne podijelimo s vama.

Ova posebna ljubavna priča, za razliku od bilo koje druge napisane o parovima s razlikom u godinama, uspjela ih je sve zasjeniti, iznenadivši sve u tom procesu.

Mart Sozon, estonski advokat koji se trenutno bori za ostanak u Australiji, neočekivano je otkrio ljubav u zagrljaju svoje 103-godišnje pratilje, gospođe Elfride Ritt.

Uprkos tome što ima 48 godina, Martova draga je 55 godina starija od njega, što je značajna razlika u godinama koja ne ometa njihovu vezu od 2013. godine.

Prema njihovom sjećanju, živjeli su zajedno sve dok okolnosti nisu primorale Elfridu da se preseli u starački dom, što je rezultiralo njihovim razdvajanjem.

Međutim, kada pomislite da ste shvatili koncept njihove značajne razlike u godinama, otkrivaju se naknadne informacije.

Rođena u Estoniji kao Mart, gospođa Elfrida je udovica Martovog djeda, budući da mu je bila druga žena. U februaru će proslaviti svoj izuzetan 104. rođendan.

Prema članku na “Dailymail.co.uk”, par tvrdi da je njihova značajna razlika u godinama od 55 godina nebitna i da im treba dozvoliti da zadrže svoju ekskluzivnu, posvećenu i trajnu romansu sve dok je Elfrida živa.

Mart je otkrio da se prvobitno dobro prijateljstvo koje je dijelio sa udovicom svog pokojnog djeda postepeno transformisalo u duboko značajnu i privrženu vezu.

Iako mu razlog odbijanja zahtjeva za vizu nije eksplicitno saopšten, smatrao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova sumnja u autentičnost njegove ljubavi.

Svjestan sam da naša starosna razlika može predstavljati izazov za određene pojedince.
Tipično, problem nastaje kada postoji razlika u godinama između starije žene i mlađeg muškarca.
Prema njegovim riječima, dinamika između starijeg muškarca i mlade žene obično nije problem, ali on priznaje da nije u stanju promijeniti svoj pogled na to pitanje.
Mart, u pratnji Elfride i tri svjedoka, iznio je svoj slučaj Upravnom žalbenom sudu u srijedu. Međutim, postupak nije mogao teći kako je planirano zbog Elfridinog uzbuđenja.

Godine 1996. putevi su im se ukrstili kada je Mart stigao da nastavi studije engleskog jezika.

Elfrida je postala svjesna da je on unuk njenog preminulog supružnika.

Dok nije završio studije, uputila mu je poziv da stanuje u njenom domu.

Iako se to nije dogodilo odmah niti rezultiralo ljubavlju na prvi pogled, kako vole da kažu, njihovoj vezi je trebalo vremena da se razvije.

Kako se njihova veza produbljivala, otkrili su brojna zajednička interesovanja koja su nadilazila njihovu vezu s Martovim pokojnim djedom.

:

Mart, ispunjen čežnjom za Elfridinim društvom, ponovo ju je posjetio 2007. godine, izražavajući koliko mu nedostaje.

U trenutku jasnoće, shvatio je da je ona komad koji nedostaje u njegovom životu.

Do 2013. Mart je povremeno odlazio na odmor i posjećivao Elfridu.

Nakon toga, oboje su otvoreno priznali i podijelili svoje emocije jedno s drugim.

Mart opisuje kako su Elfrida i on dijelili duboku zajedničku naklonost, o čemu svjedoče bezbrojna jela koja mu je s ljubavlju pripremala, što je učvrstilo njihovu ljubav jedno prema drugom.
Česti i dugotrajni zagrljaji bili su rezultat njihove bliske fizičke blizine.
Duboko zaljubljeni advokat čvrsto vjeruje da je u njen život unio ogromnu radost, sreću i osjećaj sigurnosti.

Otkako joj je suprug preminuo 1987. godine, ona je živjela usamljeničkim životom, nakon što je s njim došla u Australiju nakon rata.

Moje srce je opčinio njime, i osjećala sam ogromnu potrebu da prenesem svoje emocije.
U svojoj samoći, čeznula sam za saputnikom koji ne samo da će brinuti o meni već i stajati uz mene, prihvatajući radosti i pružajući nepokolebljivu podršku u izazovnim trenucima. Zahvalna sam što sam tu osobu pronašla u Marti, kako ona sama tvrdi.
Kamo god pogledate, naći ćete ih jedno pored drugog, jer sama pomisao da su odvojeni izaziva intenzivnu tjeskobu u njihovim srcima.

Je li vas pokolebala njihova navodna ljubav, iako ministarstvo i dalje nije uvjereno?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *