Tri popularna muslimanska imena koja roditelji daju deci u SRBIJI! Misle da su stara sprska, a godinama zive u zabludi!

MAGAZIN

Svijet trendova imena se stalno razvija a nova moda u izboru imena je u tome da ta imena budu jako kratka, da su to neka nekonvencionalna imena i da imaju jednostavno značenje. U Srbiji imaju tri zenska imena koja budu odabrana za novorođen djevojčice a imaju ovo značnje koje cemo sa vama da podijelimo.

IME SARA: Ima bogatu tradiciju i simbolizira zene koje su na visokom statusu, neke vladarice ili princeze. SARA na arapskom predstavlja osobu koja ima radost i zadovoljstvo. Ovo ime je jako voljeno u muslimanskom i tako i u kršćanskim zajednicama a njegovi oblici sirom svijeta su prihvaćeni. Sara se cesto nalazi na spisku popularnih imena u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Htvatskoj.

IME EMA: Ime Ema ima različito porijeklo, značenje i jako često je to skraćenica od imena Emilija ili Emina. Moze da se izvede i iz njemačke riječi “ermen” sto znaci cjelina ili univerzalnosti. Ema je divno ime koje pristaje svakom djetetu i ima siroku primjenu. Ime Hannah potice iz Arapske kulture i simbolizira razumjevanje, iskustvo i inteligenciju a posebno u ovom slucaju za zene. Povezuje se sa pojmom milosti.

Ovo su imena koja imaju tendeciju jednostavnosto i univerzalnosti i tu se postuju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *