Miloš Bojanić imao jako turbulentan zivot obiljezen velikim skandalima i tragedijama! OŽENIO ZENU SVOG ROĐENOG BRATA A SUDBINA UPLELA SVOJE PRSTE

MAGAZIN

On je naša poznata figura narodne muzike. Ime mu je Miloš Bojanić koji je ostavio trag u cijelom regionu. Rođen je u Bosni i Hercegovini, tačnije u Bijeljini, 1950.te godien i on je ostavio zaista veliki repertoar koji je bio pun nezaboravnih pjesama medju kojima je “Bosno moja jabuko u cvetu” “Tako,tako , samo tako” “Kuca moja” i mnoge druge kojes u i dan danas jako slusane.

On je sa zeljom da uspije u muzickoj karijeri mladi Bojanic je donio odluku da sa manje od 20 godina napusti svoju domovinu Bosnu i da se preseli u Beograd. u pocertku je muzika bila njegova razonoda a onda je vodio i vlastitu tvrtku pod imenom “Putnik” Ali sve se mijenja kada je objavio svoj prvi album “Tako samo tako” Tada je shvatio da je muzika njegov poziv. Zanimljivo je da su Bojan i supruga Dragica ponosni roditelji dva sina Milice i Baneta te nakon 12 godina zajednickog druzana Bojanic je nasao novu suprugu.

Ono sto je sve zainteresovalo jeste da je Milos oteo Blanku jer je bila djevojka njegovog rodjenog brata. Onda se desava da 2006 godine Bojanic izdaje kolekciju od 20 albuma na kojima su pjesme koje je njegova publika jako voljela. Njegov uticaj na narodnu muziku je bio znacajan zaista. Bojanic je podigao svoju slavu i u riajliti programima gdje je u Farmi i odnio pobjedu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *