GLOBUS

Dolazi velika ledena oluja u Evropu! OVDJE ĆE da padne i do metar snijega! BUDITE U PRIPRAVNOSTI

  • 11 Februara, 2024
  • 0

Hladan talas koji je opisan tako dolazi nam ovog vikenda a on polako kreće ka istočnoj, centralnoj ali i jugoistočnoj Evropi. Snažna zimska oluja nam stiže i ona

Dolazi velika ledena oluja u Evropu! OVDJE ĆE da padne i do metar snijega! BUDITE U PRIPRAVNOSTI

Hladan talas koji je opisan tako dolazi nam ovog vikenda a on polako kreće ka istočnoj, centralnoj ali i jugoistočnoj Evropi. Snažna zimska oluja nam stiže i ona će da pocne polako da hara Balkanom dok se južni regionu spremaju da im stigne najjači najhladniji ledeni front od ove sezone.

Zimska oluja će od subote da se pojava u Balkanskim zemljama kao što su Albanija, Grčka, Sjeverna Makedonija i Bugarskoj gdje će prvo da krene sa obilnim kišama a to poslije će da preraste u sniježne padavine. Najjace snijezne padavine se očekuju a sjevernoj strani i tu se čekaju i veliki sniježni nanosi.

Kako se sada očekuje prevdiđeni volumeni se procjenjuju na približno oko 30 do 50 cm snijega. Očekuje se sada da će nova ova zimska oluja se formirati u regionu benelkusa i krenuti polako prema Alpama od ponedeljka u noi pa sve do noći u utoak. To znači da nam dolazi dosta više sniježnih padavina koji će da utiču na cijelu Centralnu Evropu ali i na Balkan pa se očekuju razne neprilike.