VIJESTI

Milorad Dodik otvoreno: “Ja sam zainteresovan za parčanje u BiH”

  • 1 Februara, 2024
  • 0

Manifestacija “Dani Srpske u Srbiji” počela je u Beogradu. Svečanost u Narodnom pozorištu počela je intoniranjem himni Srbije “Bože pravde” i Republike Srpske “Moja Republika”. Šef Predstavništva Republike

Milorad Dodik otvoreno: “Ja sam zainteresovan za parčanje u BiH”

Manifestacija “Dani Srpske u Srbiji” počela je u Beogradu. Svečanost u Narodnom pozorištu počela je intoniranjem himni Srbije “Bože pravde” i Republike Srpske “Moja Republika”.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović istakao je da je ovogodišnja manifestacija “Dani Srpske u Srbiji” posvećena srpskom identitetu, uz poruku da se jedinstvom i sabornošću može sačuvati identitet.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da odnosi Srpske i Srbije svake godine napreduju i da su danas veoma jasni i najbolji mogući u svakom smislu.

“Šta će sad ovi iz Sarajeva reći poslije ovog aplauza. Uvijek u Beograd dolazim sa nekom dozom treme. I večeras kada sam pokušao nešto da napišem i da govorim, što naravno ne liči na mene odustao sam jer smatram da je najvažnije da se govori iz srca i otvorena.

Ova manifestacija koju 11-put obilježavamo u funkciji je dokazivanja nečega što je dokazano. To da smo jedan narod, jedan identitet, jedna vjera i jedna nacija. I da samo splet okolnosti koje su nam nametnute kroz historiju su nas natjerali da budemo nešto teritorijalno posebno a mi smo u suštini jedno. Jedno ono što se okuplja, jedno ono za šta se živi, jedno što ne damo i što nikada nećemo dati.

A to da smo jedno jedinstvo srpskog naroda.

– Nisu nam dali da budemo jedna država. Sasvim je bilo prirodno da Srbi organizuju svoju nacionalnu državu na prostoru današnje Srbije i Srpske i nekih još prostora i da to bude dio istorijskog duga civilizacije, odnosno velikih sila koji je trebalo da bude dat Srbima. Međutim, nama to nije dozvoljeno, njima je jedini cilj bio da Srbija bude slaba i srpski narod razjedinjen. Nisu nam dali da budemo jedna država iako je to tako prirodno – istakao je Dodik.

Slušam danas, izašao je gospodin Komšić da priča o tome kako je navodno Srbija zainteresovana da rasparča Bosnu i Hercegovinu? Nije Srbija zainteresovana, ja sam zainteresovan! I mi tamo smo zainteresovani, a on griješi.