MAGAZIN

OSMAN UBIO KĆERKU I ZETA NA PRVU GODIŠNJICU BRAKA IZ PUKE OSVETE! Frapirao sve zločinom i porodice zavio u crno

  • 22 Februara, 2024
  • 0

Priča o Osmanu sa Kosova i njegovom zločinu frapirala je planetu. Dvostruko ubistvo desilo se u Melburnu, u Australiji, dan uoči Nove 2020. godine, a Osman Šaptafaj tada

OSMAN UBIO KĆERKU I ZETA NA PRVU GODIŠNJICU BRAKA IZ PUKE OSVETE! Frapirao sve zločinom i porodice zavio u crno

Priča o Osmanu sa Kosova i njegovom zločinu frapirala je planetu. Dvostruko ubistvo desilo se u Melburnu, u Australiji, dan uoči Nove 2020. godine, a Osman Šaptafaj tada je ubio svoju kćerku i njenog muža, nakon što su se vratili sa putovanja kojim su proslavili svoju prvi godišnjicu braka.

Veton (29) i Lindita (25) Musai bili su par kao sa naslovnica magazina. Lijepi, mladi, zaljubljeni. Šta je to podstaklo Linditinog oca, vozača kamiona, da napravi ovako svirepi zločin na pragu njihove kuće?

Bio je dan uoči Nove godine kada su se oko 10 i 30 vratili kući, a Osman ih je sačekao na vratima i hicima u glavu nju usmrtio na licu mjesta, a svog zeta poslao u bolnicu, gdje je umro dan kasnije. Bračni par je živio sa Vetonovom porodicom, dok su planirali svoj dom.

Osman je pozvonio na vrata porodice, a zatim, ostaviviši svoje žrtve za sobom, otišao u park nedaleko od mjesta zločina, i pokušao sebi da oduzme život, sa dva hica u glavu. Preživeo je, ali je pretrpio posljedice zbog povrede mozga. Izjasnio se kasnije krivim za ova dva ubistva, i osuđen je na doživotnu robiju prošle godine, sa minimalnom kaznom od 35 godina nakon koje može tražiti da se razmatra ranije puštanje.

U jednoj od izjava kazao je da zbog svog mentalnog stanja nije bio pri sebi kada je učinio ovaj zločin, a rodbina djevojke pokrenula je priču da se Lindita i udala kako bi se spasila od oca koji je želio da je kontroliše i pravio joj je pakao od života.

Šta je prethodilo ovom gnusnom zločinu?

“Monstrum”

Dejli Mejl Osmana naziva “monstrumom”, i ocem koji je želio da potpuno kontroliše život svoje kćerke. Navodno je bio ljut što ga kćerka nije obavestila da se udala, kao i što je živjela daleko od njega i bez njegovog uticaja. Sa tim nije mogao da se pomiri.

Dejli mejl piše i da je Osman rođen u Crnoj Gori, iako ga albanski mediji predstavljaju kao “Albanca sa Kosova”, i da je u Australiju došao 1988. godine, gdje se godinu dana kasnije oženio.

No, sreće u porodici nije bilo. Osman je mučio Linditu, njenog brata i majku, sve do 2008. godine kada nisu pobjegli od njega. Linditin brat Arben je kazao sudu da je otac bio opsjednut da se osveti Linditi.

2011. je pištolj u svađi stavio na lice svog sina, a prijetio je i kćerki koja je željela da živi sa majkom. Svi su tražili zabranu prilaska.

– Lindita ga je mrzila najviše na svijetu zbog torture koju je prošla. Vjerovala je da bi naša porodica bila sjajna da nije njega – izgovorio je njen brat.

– Bilo nas je troje i konačno smo bili sretni i mirni. Vjerovali smo da konačno možemo da ostavimo ovu noćnu moru iza nas – priča Arben.

Lindita je počevši novi život upoznala svog budućeg muža i sve je slutilo na sreću. Tri posljednja dana prije smrti provela je slaveći prvu godišnjicu braka. Nisu slutili šta ih čeka u povratku.

Osman je inače pokušao da se brani stanjem depresije, u koju je navodno zapao nakon što je doživeo nesreću na motoru, poslije koje nije bio radno sposoban.

Sudija je pak njega nazvala “hladnim” i “proračunatim”, i nije popustila pred bljedim dokazima odbrane.

Ona je kazala da je Osman bio ljut jer ga kćerka nije zvala na vjenčanje, a zet nije tražio dozvolu da je oženi od njega, njenog oca. Ostaje nepoznanica kako je znao njihovo kretanje u kobnom danu.

Sudija je dodao i da ubica nije pokazao kajanje nijednim postupkom.

Posebno je okrutno bilo slušati svjedočenje Vetonovog brata, Drilona, koji je godinu dana poslije bratovljevog vjenčanja, mora da planira sahranu za brata i snahu.

Kazao je da je sada samo “ljuštura od čovjeka” i da se više i ne smije. Više od 30 članova obe porodice svjedočilo je o tome da njihovi životi više neće biti isti.

– Ubili ste dva mlada života i promjenili živote dve porodice – saopšteno je Osmanu u presudi.

(Izvor:Kurir.rs)