VIJESTI

SRAMOTA U REPUBLICI SRPSKOJ: Roditelji pobacali plakate za koncert, svega im je dosta

  • 20 Februara, 2024
  • 0

Koncert Baje Malog Knindže u Sportskoj sali u krugu najveće osnovne škole u Banjaluci, već danima izaziva žestoke rasprave. Vidljivo je to i u naselju Starčevica, gdje će

SRAMOTA U REPUBLICI SRPSKOJ: Roditelji pobacali plakate za koncert, svega im je dosta

Koncert Baje Malog Knindže u Sportskoj sali u krugu najveće osnovne škole u Banjaluci, već danima izaziva žestoke rasprave. Vidljivo je to i u naselju Starčevica, gdje će se sutra održati ovaj “patriotski hepening”.

Pristalice Baje Malog Knindže, koji podržavaju “pokrovitelja” njegovog koncerta, SNSD-ovca Vladu Đajića, likuju i spremaju rekvizite za pohod na Starčevicu.

Istovremeno u samom naselju, sve su češći prizori koji pokazuju da veliki broj mještana nije oduševljen Bajinim koncertom, koji će se održati u sali u kojoj inače djeca rade fizičko.

– Bruka je to i sramota, da najveća osnovna škola u RS, sa skoro 2.000 učenika, ne može imati svoju salu. Naša djeca treba da u ponedjeljak dođu na fizičko u salu po kojoj su skakali pijani fanovi šatorskog patriote – kaže jedna majka.

Kao izraz nezadovoljstva, sve se češće mogu vidjeti pocijepani plakati za koncert, koji su završili u kantama za smeće i kontejnerima.

Starčevicom se čak pronijela i priča da bi najava koncerta mogla izazvati proteste, ali to se neće desiti.

–Nećemo pozvati sugrađane na proteste, to nije rješenje. Uostalom, Đajić je najavio da će uz Baju na koncertu nastupiti i djeca koja igraju folklor. Ako je tako, njihovi roditelji, bake i djede sigurno žele da ih vide na sceni, a mi kao roditelji i komšije nećemo da im zbog toga stvaramo traume – rekao je Nikola Popović, predsjendik Savjeta roditelja OŠ “Branko Radičević”.

On je, međutim, najavio da je već preduzeo korake da se ovakva situacija ne ponovi.

– Ovo se nije smjelo desiti i ne smije se ponoviti – poručio je Popović.