VIJESTI

Stelu je pre 11 godina bivši momak ubio na svirep način: Neutešna majka se i danas pita samo jedno – ZAŠTO?

  • 15 Februara, 2024
  • 0

Pre 11 godina, u Staroj Pazovi je sahranjena mlada lekarka Stela Gundelj (26), koju je Aleksandar Šundić (23) iz okoline Topole zadavio 13. februara 2013. godine u beogradskom

Stelu je pre 11 godina bivši momak ubio na svirep način: Neutešna majka se i danas pita samo jedno – ZAŠTO?

Pre 11 godina, u Staroj Pazovi je sahranjena mlada lekarka Stela Gundelj (26), koju je Aleksandar Šundić (23) iz okoline Topole zadavio 13. februara 2013. godine u beogradskom naselju Medaković.

Šundić je osuđen na 15 godina zatvora i izdržava kaznu u požarevačkom zatvoru “Zabela”.

Svirepi ubica je na suđenju priznao krivicu i ispričao da je Stelu počeo da davi, ali je tvrdio da se ne seća koliko je to trajalo. Branio se i da je kada je shvatio šta je uradio pokušao da joj izvuče jezik i da joj da veštačko disanje, ali bezuspešno.

Majka ubijene devojke, Katica Gundelj, oglasila se na društvenoj mreži “Fejsbuk”, na godišnjicu ćerkine smrti, gde je na stranici “In Memoriam Stela Gundelj 1987 – 2013.”, objavila potresnu poruku.

“Dragi moji prijatelji, poznanici, retko pišem, jer nema puno toga o čemu bih vam pisala, što mislim da bi vas interesovalo. Rado bih pisala na stranici In Memoriam Stela Gundelj 1987 – 2013. jer ima toliko toga što bih tamo podelila sa pratiocima te stranice, ali nažalost to mi nije omogućeno, kao ni drugim prijateljima koji su pratili tu stranicu. Često poželim da tamo nešto objavim, da se obratim mojoj Steli posebno sada kada dođe ovaj prokleti februar kada svaki trenutak podseća na strašnu sudbinu koja je nju i sve koji smo je neizmerno voleli zadesila. Stela, kada god pogledam u nebo pomislim Bože koliko je nebo bogatije od kako je ona tamo. Ali i pored svega toga ne mogu a da se i dale ne pitam: “ZAŠTO?” Zašto Gospode dozvoljavaš da se dešavaju tako strašne stvari, zašto ne sprečiš zločince, ubice, monstume da čine takva zlodela na zemlji? Zašto su groblja sve više puna mladih, divnih, nedužnih ljudi? Zašto ulicama šetaju i vrebaju zločinci? Zašto strašne bolesti pogađaju nedužnu decu, a ne ta zla koja prete da unište nečiji život? Zašto oni koji su se usudili da unište ili oduzmu tuđi  život i dalje dišu, jedu, smeju se, planiraju budućnost, oni kojima su je oduzeli i njihovi bližnji to više nikada ne mogu. “ZAŠTO?””, napisala je neutešna majka.

Ljubomora bila okidač

Podsetimo, potraga za Stelinim ubicom trajala je 24 sata, a policija ga je uočila u blizini Studentskog doma na Karaburmi, ali je on uspeo da im pobegne i uđe u zgradu. Ubrzo su ga locirali na krovu, gde je pretio da će skočiti. Plakao je i pretio, ali su ga pripadnici MUP savladali. Potom je priznao zločin i branio se “da je sumnjao da ga Stela vara”.

Razlog za raskid bila je upravo njegova ljubomora, ali i to što nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je Stela sledećeg meseca trebalo da putuje u Njujork na postdiplomske studije.

Poslednje dve nedelje, kako je Stela pričala jednoj drugarici iz Stare Pazove sa kojom je odrasla, Aleksandar je bio izuzetno napadan. Slao joj je poruke, dolazio kod nje u stan izazivajući svađu.

Šundić se u svojoj završnoj reči izvinio porodici devojke koju je ubio, izjavio im saučešće i rekao da se kaje.

“Da mogu da je vratim dao bih svoj život za nju, sve ovo izgleda kao jedan ružan san iz koga nikako ne mogu da se probudim”, rekao je Šundić tada.

(Telegraf.rs)