VIJESTI

UBILA SE CELA PORODICA KOD PRIJEDORA: Detalji nezapamćene tragedije, ostavili oproštajno pismo, nisu više mogli da izdrže

  • 11 Februara, 2024
  • 0

U selu Dobrljin kod Prijedora dogodila se nezamisliva tragedija kada su otkrivena beživotna tijela dvije žene, pored muškarca koji, uprkos ranjavanju, tragično nije preživio povrede. Po završetku istrage

UBILA SE CELA PORODICA KOD PRIJEDORA: Detalji nezapamćene tragedije, ostavili oproštajno pismo, nisu više mogli da izdrže

U selu Dobrljin kod Prijedora dogodila se nezamisliva tragedija kada su otkrivena beživotna tijela dvije žene, pored muškarca koji, uprkos ranjavanju, tragično nije preživio povrede.

Po završetku istrage zaključeno je da se u tragičnom incidentu radilo o dvostrukom ubistvu i samoubistvu.

Prema preliminarnim saznanjima istrage, ATV neformalno prenosi da je jedna porodica koju čine majka i njena kćerka i sin donijela tragičnu odluku da okonča zajednički život. Ovaj zaključak potkrepljuje i oproštajno pismo otkriveno tokom istrage, u kojem su detaljno opisali svoje namjere i okolnosti koje su ih navele na ovaj očajnički postupak.

 

 

Odluka porodice da preuzme stvari u svoje ruke proizilazi iz tragičnog događaja koji se dogodio u maju, koji je rezultirao gubitkom njihovog najmlađeg člana od leukemije. Shrvana ovim razornim gubitkom, porodica se nije mogla nositi. U navodnom pismu su izrazili namjeru da brat upotrebi vatreno oružje da okonča živote svoje majke i sestre prije nego što ga okrene na sebe.

U Dobrljinu se oglasila policija povodom pronalaska tijela Z.Z. Pored toga, Lj.K. i Ž.Z., koji je zadobio teške rane od vatrenog oružja. Nažalost, Ž.Z. preminuo tokom transporta u bolnicu.

 

 

Kako je saopšteno iz policije, uviđajem koji je obavio tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor utvrđeno je da se u incidentu radilo o ubistvu i samoubistvu.

 

 

Ako vi ili neko koga poznajete imate misli o samoubistvu, postoji telefonska linija za hitnu pomoć. SOS telefon, dostupan na broj 0800/309-309, opcija 1, radi 24/7 i u njemu rade stručnjaci za prevenciju samoubistava sa renomirane Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”. Za hitnu psihijatrijsku pomoć, pacijenti se primaju 24 sata dnevno bez zakazivanja, kartice osiguranja ili plaćanja. Dodatno, Centar za mentalno zdravlje obezbjeđuje uhodne termine od 9 do 18 sati. Ukoliko više volite da razgovarate sa volonterima, Centar “Srce” nudi podršku svakog dana od 14 sati. do 23 sata putem njihove linije za pomoć na 0800-300-303 ili putem e-maila na vanja@centarsrce.org. Oni također nude mogućnost ćaskanja na svojoj web stranici www.centarsrce.org. Saosećajni volonteri su na raspolaganju da razgovaraju sa pojedincima koji se možda osećaju usamljeno, uznemireno, povređeno, tužno, očajno ili nesigurno.