Otac intimno zlostavljao ćerku 1.550 puta! Napravio joj i dijete!

VIJESTI

Visoki krivični sud (VKS) odbio je žalbu S. R. (58) i potvrdio rešenje Županijskog suda u Zadru o odbacivanju zahteva za obnovu krivičnog postupka u kojem je 2017. osuđen na 40 godina zatvora zbog dugogodišnjeg silovanja maloletne kćerke i silovanja supruge.

Sud smatra kako je prvostepeni sud pravilno i osnovano odbacio zahtev osuđenika za obnovu krivičnog postupka, uz valjano obrazloženje da S. R. u svom predlogu ne iznosi nove činjenice niti podnosi nove dokaze koji bi bili prikladni da imaju osnova za oslobođenje od optužbe ili osudi po blažem zakonu.

“To se odnosi i na nalaz bolnice kojim S. R. pokušava osporiti svoje očinstvo nad žrtvom”, ističe sud.

VKS je precizirao kako je prvostepenski sud već ranije doneo meritornu odbijajuću odluku po takvom zahtevu optuženika koja je potvrđena odlukom višeg suda jer rezultati biološkog veštačenja potvrđuju da su G.R. i S.R. roditelji zlostavljane ćerke sa 99,9 odsto verovatnoće, te da su s istim postotkom verovatnoće osuđenik i njegova višestruko silovana ćerka roditelji jednog deteta.

Tokom dokaznog postupka utvrđeno je da je S.R. ćerku počeo zlostavljati dok je ona imala 12 godina, što je nastavio da radi narednih 16 godina, a tokom kojih ju je na dnevnoj bazi silovao čak 1.550 puta. Prema pisanju medija, prenosi Novi list, zlostavljana devojčica je s ocem dobila dete, a sa 15 godina pokušala je i da se ubije.

Osim nje, S.R. je zlostavljao i suprugu i petoro dece koja su, kako je rečeno tokom izricanja presude, svakodnevno trpela njegove vređanja i fizička zlostavljanja.

Osim zbog polnog iskorišćavanja i zlostavljanja dece, S.R. je osuđen i za silovanje supruge koja je 1996. godine s decom pokušala da se odseli od njega, ali joj to nije uspelo. Mediji su pisali da je zlostavljana supruga pomoć potražila u Centru za socijalnu zaštitu gde su joj rekli da “ne žele imati posla s tim ludakom”.

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je S. R. uračunljiva osoba s poremećajem ličnosti, a osim izdržavanja zatvorske kazne, određena mu je i bezbednosna mera psihosocijalnog tretmana.

Takođe je utvrđeno da tokom počinjenja svih krivičnih dela nije imao ni najmanju grižu savesti, te da zanemaruje društvene norme i ne prihvata odgovornost za svoja dela.

Kurir.rs/ATVBL

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *