UMRLA ČUVENA JUGOSLOVENSKA GLUMICA Sin potvrdio tužne vesti: Preminula je u staračkom domu…

MAGAZIN

Hrvatska i jugoslovenska pozorišna, televizijska i filmska glumica i pevačica makedonskog poreklaKostadinka Velkovska preminula je u nedelju.

– Mama je preminula u nedelju uveče u staračkom domu – potvrdio je za 24 sata Nikola, sin hrvatske pozorišne, televizijske i filmske glumice Kostadinke Velkovske.

Boli nas njen odlazak, ali držimo se. Borila se osam meseci – dodao je sin Nikola Podkrajac.

Porodica je potvrdila da će sahrana glumice biti u četvrtak, 14. marta u Krematorijumu Mirogoj u 14 časova.

Podsetimo, glumica je letos doživela moždani udar, a kasnije je smeštena u starački dom u Zagrebu. Pre nego što je doživela moždani udar, glumici je uklonjen benigni tumor na mozgu, ali se pojavio još jedan, pa čak i treći.

Ona je početkom aprila otkrila da više vremena provodi u ordinaciji nego na sceni, ali, kako je tada rekla, to joj neće ometi buduće planove. Nakon što je u teškom stanju završila u bolnici, njena prijateljica Marija Sekelez otkrila je da joj je Kostadinka rekla da planira da održi još jedan koncert makedonskih narodnih pesama.

– Govorila je da mora to da uradi na jesen, a ja bih joj rekala: ‘Kosta, dovoljno si se namučila’, a ona bi opet rekla: ‘Ne, ne, moram još ovo da uradim’ . Neobično je vredna i hrabra. Osoba koja nikada ne kuka, sve podnosi stoički. Bez obzira na sve nevolje, ona se uvek smeje – rekla je tada Sekelez

(Kurir.rs/A.G.)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *