Dvorac Dragane Mirković je glavna atrakcija u Beču: Ovako izgleda pjevačicin dom

MAGAZIN

Poznato je da Dragana Mirković živi u Beču sa suprugom Tonijem i djecom Manuelom i Markom, i to u dvorcu koji ima poseban kulturno-historijski značaj i koji je navodno koštao 50.000.000 eura.

Kako je Dragana jedna od najpopularnijih folk pjevačica u regionu, mnoge od njenih fanova interesuje kako izgleda zamak u mjestu Ebenfurt nadomak Beča, pa skoro svakodnevno automobilima dolaze ispred ove građevine kako bi je lično vidjeli, fotografisali se i osjetili dio historije ovog dvorca, u kome je krajem 17. vijeka često boravila i Marija Terezija.

Iako Dragana ne voli da eksponira svoj privatni život, pa se tako na njenom Instagram profilu može naći svega nekoliko slika iz porodičnog doma, u medijima se neprestano spekuliše o njenom dvorcu, kao i bogatstvu i luksuzu koji se nalazi unutar njega.

Kako se može vidjeti na novim fotografijama spoljašnjost dvorca je skoro u potpunosti obnovljena, a ispred ulaza se nalazi ogromna kapija u crnoj boji, koja se u potpunosti uklopila u cijeli ambijent, a mnogi od onih koji su imali prilike da i lično vide ovaj spomenik kulture složili su se da dvorac više podsjeća na katedralu nego na mjesto za stanovanje.

Inače, enterijer dvorca su ona i njen suprug Toni zajedno sređivali, a odabirom namještaja se uglavnom on bavio. Unikatne predmete su većinom kupovali u Italiji, ali nisu birali određeni motiv ili temu, već ono što im se dopadalo u određenom trenutku.

Pjevačica je posebno ponosna na kupatilo koje je kompletno ukrašeno “svarovski” kristalima, sa antičkim motivima, a “versaće” komoda daje posebnu notu svemu tome.

Dvorac posjeduje balsku dvoranu, gdje pjevačica i njena porodica organizuju porodične proslave, a radi se i na muzeju u sklopu imanja, koji će – pogodite šta – uskoro biti otvoren za posjetioce.

Govoreći o svojoj luksuznoj nekretnini, Dragana je jednom prilikom istakla da ne zna koliko je soba u njenom domu, ali je poznato da dvorac ima čak 235 prozora.

-Ne znam tačno, ali ima ih mnogo. Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u dijelu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Dio prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posjetioce i školske ekskurzije, ali ne namjeravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahtijeva vrijeme, za šta će biti zaduženi pravi umjetnici – rekla je Dragana jednom prilikom.

Poseban Draganin kutak jeste galerija u kojoj se nalaze sve uspomene koje je stekla tokom karijere, od nagrada do poklona fanova, što za nju ima posebnu sentimentalnu vrijednost.

(Izvor: Kurir.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *