Oglasio se ujak nestale Danke: Evo šta mi je Ivana rekla i kako se ponašala kad joj je ćerka (2) nestala

VIJESTI

Stefan Dragomirović, rođeni brat Ivane Ilić majke nestale Danke Ilić, devojčice iz Bora oglasio se o celoj situaciji, kaže da je zabrinut za sestričinu, ali i za rođenu sestru.

U sredu na četvrtak Ivana je noć provela u kući brata jer je policija zbog istrage nju razdvojila od supruga Miloša, Dankinog oca.

Stefan Dragomirović

FOTO: FACEBOOK / SCREENSHOT

Stefan Dragomirović

– Brine me što Ivanu toliko drže, ali se tešim da su njena kazivanja najvalidnija jer je poslednja videla Danku, odnosno iz njenog vidokruga je nestala. Bila je skrhana i plakala je i rekla mi je da čitavu noć nije mogla da zaspi. Ja sam morao, uprkos svemu, da radim. U rudniku sam bio. Nemam ja, niti moji šta da krijemo – govori on.

Dodaje da je dok se traga za detetom i policija ispituje sve okolnosti najbolje ne govoriti ništa kako se ne bi otežala istraga.

Dan kada je nestala mala Danka

Odmah sam krenuo u potragu, ali su mi ubrzo rekli da ne možemo mi to da radimo i time ugrozimo istragu – prepričava Stefan.

Prepričava šta mu je sestra Ivana ispričala o nestanku njene ćerkice.

.

FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

.

– Ivana je sa Lazom i Dankom otišla tog dana na plac, gde ona ne dolazi često kao ja. Došla je pošto je na godišnjem odmoru i bio je lep dan pa da deca borave na vazduhu. Na placu je gledala decu kako se igraju, gde su joj i kola bila parkirana. Laza je tražio vodu da pije i Ivana pošto je u kući voda zatvorena da ne bi smrzla u česmi ili cevima tokom zime, ona je otišla iz kola da uzme vodicu i dala Lazi da pije. Gledala je gde je Danka, ali nije je videla. Mislila je da je negde pozadi iza drva koja su tako napakovana da iz kola gde je bila Ivana ne može imati vidik na taj deo.Kako je nije bilo pomislila je da je otišla u šumicu iza placa. I kreće potraga, pa agonija koja se proširuje – prepričava Dankin ujak.

Sumnja da je devojčica oteta

Moguće je da je Ivanu sa decom neko pratio do Banjskog polja i iskoristio trenutak i zgrabio dete – kaže Stefan.

On je govorio i na sumnje koje su se pojavile da su majka i otac nešto uradili detetu.

Mislim da Ivana nije sposobna za takvo nešto i ne mogu da zamislim da ona zna gde je Danka nestala. Smatram da Ivana govori istinu jer mi se poklapa njena izjava sa zatečenim stanjem s obzirom na to da je flašica sa vodom bila u suvozačevim vratima. I istina je da od napakovanih drva nije mogla da ima pregled ka Danki – ističe ujak.

.

FOTO: DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER

.

Kaže i da je njegovom ocu mnogo teško zbog nestanka unuke i što sada ne znaju ni gde je Lazar, Dankin brat. Uzeli bi dečaka kod sebe.

O bagerima na imanju

Pošto je dete nestalo na placu Dragomorovića Stefan zna svaki detalj tog imanja i pojašnjava da bageri ne kopaju nego samo krče. Objašnjava da su dezinformacije o tajnim kanalima na njihovoj zemlji.

Bageri ne kopaju već raščišćavaju. Postoji kanal koji sprovodi vodu sa jezera do bivšeg RTB i prolazi ispod našeg imanja.Taj lom na placu gde je sada i nama zabranjen pristup. Tamo onaj krš je moj jer sam čuvao neke delove od mašina u kući. Radio sam nekad u servisu bele tehnike. Tu imamo vinograd i bašte – rekao je Dragomirović.

I do njega su doprle razne moguće verzije i svaku je mogućnost koje se setio razmotrio, kaže da je pitao sestru da li je možda gledala u mobilni telefon i zanela se o zaboravila na Danku.

Rekla mi je da nije i da joj je telefon bio u dzepu tada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *