GLOBUS

Danas Saru slave kao heroja: UBILA JE KOMŠIJU PEDOFILA KOJI JE JURIO NJENE SINOVE

  • 14 Marta, 2024
  • 0

Britanka Sara Sends izbola je nasmrt komšiju prije devet godina, zbog čega je završila u zatvoru, iako je veći dio javnosti ne krivi za zločin koji je počinila.

Danas Saru slave kao heroja: UBILA JE KOMŠIJU PEDOFILA KOJI JE JURIO NJENE SINOVE

Britanka Sara Sends izbola je nasmrt komšiju prije devet godina, zbog čega je završila u zatvoru, iako je veći dio javnosti ne krivi za zločin koji je počinila.

Majka tri dječaka uradila je to kako bi zaštitila svoju djecu od pedofila koji je uzemiravao mališane na istoku Londona, što su znali mnogi roditelji, ali nisu znali šta da preduzmu.

Zato se ona jedne noći napila (mediji navode da je popila dvije flaše vina), uzela nož i sa njim otišla kod komšije Majkla Plesteda (77), koga je izbola osam puta kad joj je otvorio vrata.

I danas joj je žao što je ubila čovjeka, ali priznaje da je sretna što je uspjela da zaštit svoje sinove.

Kako se sve odvijalo?
Do Sare su prvo došle priče da Plested dobacuje nešto dječacima uzrasta od devet do 13 godina, a onda joj je o tome pričala i prijateljica čijeg je sina Majkl pokušao da obljubi u haustoru.

Sara se tada uplašila za bezbjednost svog sina Bredlija, naročito zato što joj se on već žalio na starijeg čovjeka za koga se ispostavilo da je osuđivani pedofil.

Krajem 2014. godine dječak je došao kući vidno uznemiren tvrdeći da je “čika Majkl” pokušao da ga dodiruje i poljubi. Tada je Sara zaprijetila komšiji, ali nije postigla efekat koji je željela, jer je on nastavio da uznemirava djecu.

Kada joj je sin ponovo rekao da ga je Majkl jurio oko zgrade i dobacivao mu da će kad-tad biti njegov, Sari je prekipjelo, uzela je nož, otišla na njegova vrata i izbola ga.
Sara Sends iz Londona dobila je svega tri i po godine zatvora samo zahvaljujući činjenici da su u njenu odbranu stale mnoge majke iz kraja koje su prijavljivale seksualna uznemiravanja Plisteda.

Po izlasku iz zatvora Sara je ispričala da ju je napolju dočekalo neočekivano iznenađenje.

„Majke iz kraja priredile su mi nezaboravni doček. Smatrajući da sam heroj čitavog kraja i zaštitnik djece, kao i da sam se žrtvovala u ime svih njih, a za dobrobit djece, poručile su mi da će mi biti doživotno zahvalne. Bila sam ganuta. Ništa ljepše nisam doživjela – rekla je Sara za britanski portal San.
Ističući da je tada uradila ono što bi svaka majka uradila za svoje dijete, Sara i danas kaže da se ne kaje zbog ubistva.

„Dugo smo svi znali za komšiju da je čudan. Trebalo nam je samo da imamo neke dokaze kako bismo ga obilježili kao pedofila. Na sreću, nijedno dijete nije fizički povrijedio ili seksualno napastvovao, ali išlo je ka tome. Bilo je pitanje sata, dana, nedjelje kada bi silovao nekoga. Možda je to i uradio, a da niko nikad nije saznao. Pitala sam se u zatvoru da li je to možda istina. Znam da sam uradila lošu stvar, ali nisam loša osoba. Svoje vrijeme sam odležala, vrijeme je za novi život – kazala je Sara.

Sinovi Sare Sends izašli su iz anonimnosti prošle godine, kada su prvi put govorili kako ih je Plested seksualno zlostavljao i kako se sada osećaju zbog zločina svoje majke.

Njen najstariji Bredli, koji je tada imao 12 godina, odrekao se prava na anonimnost da bi pričao o zlostavljanju. U intervjuu za BBC News njegova mlađa braća blizanci – Alfi i Ris – uradili su isto. Imali su 11 godina kada je njihova majka ubila čovjeka optuženog da ih je zlostavljao.

Danas ovi momci imaju 19 i 20 godina i sjećaju se kada su, kao djeca, saznali šta je njihova majka uradila. Govoreći pored svoje majke, rekli su da je odrastanje dok je ona bila u zatvoru bilo teško.

„Ono što ja mislim je: Skidam kapu na učinjenom. Neću to da poričem – rekao je Bredli.

„To nas je učinilo sigurnijima. Noćne more nisu prestale, ali nam je dalo osjećaj sigurnosti jer nismo morali da hodamo ulicom razmišljajući da će on da iskoči iza ćoška – dodao je Alfi, dok je Ris takođe istakao da je bilo dobro znati da je on mrtav.

„Međutim, dešavalo nam se često da se usred noći probudimo plačući i pitajući: gdje je mama? – dodaje Ris, koji je istakao da je sretan što Sara nije dobila strožu kaznu i što je ponovo sa njima.

(Naj portal)