GLOBUS

DEČAK (11) UMRO ZBOG TIKTOK IZAZOVA Pratio opasan trend “HROMIRANJE”. Ne dozvoljavajte ovo deci!

  • 8 Marta, 2024
  • 0

Jedanaestogodišnji dečak je umro nakon što je učestvovao u navodnom Tik Tok izazovu koji se završio tragično, navela je njegova porodica. Tomi-Li Grejsi Bilington je pretrpeo zastoj srca

DEČAK (11) UMRO ZBOG TIKTOK IZAZOVA Pratio opasan trend “HROMIRANJE”. Ne dozvoljavajte ovo deci!

Jedanaestogodišnji dečak je umro nakon što je učestvovao u navodnom Tik Tok izazovu koji se završio tragično, navela je njegova porodica.

Tomi-Li Grejsi Bilington je pretrpeo zastoj srca nakon što je učestvovao u opasnom izazovu zvanom “hromiranje”, koji je pokušao u kući svog drugara, objasnila je njegova baba Tina Berns.

“Hromiranje”, takođe poznato kao duvanje ili šmrkanje, je udisanja otrovnih hemikalija kao što su farba, razređivač, aerosolne limenke, proizvodi za čišćenje ili benzin.

Opasni simptomi “izazova”

Portparol Tik Toka rekao je za “Miror” da nema dokaza da je hromiranje izazov specifičan za Tik Tok ili da je bio u trendu na njihovoj platformi.

Kada se inhalanti zloupotrebljavaju, oni utiču na centralni nervni sistem i usporavaju moždanu aktivnost. Trend može dovesti do nerazgovjetnog govora, vrtoglavice, halucinacija, mučnine i dezorijentacije, ali može izazvati i srčani udar ili gušenje.

– Umro je odmah nakon što je prespavao u kući prijatelja. Dečaci su isprobali Tik Tok izazov nazvan “hromiranje”, usled čega je Tomi-Li odmah doživeo srčani zastoj i odmah umro. Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali bezuspešno – navela je Tina.

Tomi-Li je umro 2. marta nakon što je pronađen bez znakova života u kući prijatelja na britanskom gradu Lankasteru. Pretpostavlja se da je doživeo srčani zastoj oko 12.30 časova i hitno je prevezen u bolnicu, ali bolničari nažalost nisu uspeli da ga spasu.

Otkriven razlog smrti

Policija Lankašira saopštila je da je njegova smrt trenutno “neobjašnjiva”. Tina je odala počast svom unuku, pored čega ga je opisala kao “bistrog, energičnog dečaka koji je bio život i duša svake situacije“.

– Imao je zlatno srce baš kao i njegov tata. Naša porodica je potpuno uništena – objasnila je njegova baba.

Njegova porodica je apelovala da ljudi paze svoje decu, da im ne dozvoljavaju da prate slepe trendove i opasne izazove, kao i Tik Tok da utiču na svoje korisnike i sadržaj koji se objavljuje.

– Koliko god mrzim da pričam o tome, moram da podignem svest o tome šta deca danas pokušavaju. Molim vas, molim vas, sakrijte sve dezodoranse od svoje dece. Ovo je koštalo mog sina života pokušaja nečega što druga deca rade. Oni ovo koriste i udišu ih kako bi pokušali da se jave – napisala je Šeri.

(Miror)