MAGAZIN

Jelena poručila Srbima koji provociraju Bošnjake: Ako vam se ne sviđa u Bosni mrš u Srbiju, šta glumite Indijance

  • 8 Marta, 2024
  • 0

O Jeleni smo i ranije pisali. To je Beograđanka koja je nastanjena u Mostaru, a pažnju javnosti je prvukla kada se javno, putem svoj TikTok profila obratila studenticama

Jelena poručila Srbima koji provociraju Bošnjake: Ako vam se ne sviđa u Bosni mrš u Srbiju, šta glumite Indijance

O Jeleni smo i ranije pisali. To je Beograđanka koja je nastanjena u Mostaru, a pažnju javnosti je prvukla kada se javno, putem svoj TikTok profila obratila studenticama koje su veličale ratne zločince, pa kasnije dobile stipendiju za školovanje u Srbiji.

“S obzirom da je Vulin u pitanju, morat ćeš to nekako da odradiš, kad-tad u životu. Bolje bi ti bilo da ostaneš u Sarajevu i da živiš pošteno i normalno i da shvatiš, glupačo jedna, da je genocid bio u Srebrenici. Da si imalo emancipovana i kulturna djevojka kakva si trebala da budeš, morala bi da shvatiš da je itekako odrađen veliki genocid, etničko čišćenje, što bi se reklo”, poručila je tada Jelena, prenosi Senzor.ba.

Danas se ponovo obratila i imala je poruku za pravoslavce koji su na Badnje veče i na Božić vrijeđali i uznemiravali povratnike u Vlasenici i Srebrenici.

Pored toga što je navela da ne razumije potrebu da sebi skrnave veliki praznik, jasno im je poručila i da se ponašaju kao Indijanci, te da, ukoliko im se ne sviđa u BiH idu u Srbiju.

“Stvarno me je stid vaše sramote. Ljudima koji su pokopani ne date mira”, jasno je rekla Jelena.