VIJESTI

Komšije otkrile nepoznate detalje iz porodice nestale Danke: Evo u kakvim su odnosima njeni otac i majka

  • 29 Marta, 2024
  • 0

Posle 27 sati potrage u okolini Banjskog polja kod Bora, policija je juče popodne obustavila terensku pretragu za nestalom Dankom Ilić (2) kojoj se svaki trag gubi od

Komšije otkrile nepoznate detalje iz porodice nestale Danke: Evo u kakvim su odnosima njeni otac i majka

Posle 27 sati potrage u okolini Banjskog polja kod Bora, policija je juče popodne obustavila terensku pretragu za nestalom Dankom Ilić (2) kojoj se svaki trag gubi od utorka, 26. marta, u 13 časova. Naša ekipa uputila se kaporodičnoj kući majke nestale devojčice koja se nalazi u Brestovcu.

Jedna ekipa policije nalazi se na samo 100 metara od kuće i obezbeđuje područje.

Kako kažu komšije, majka nestale Danke je još od 17. godine sa svojim mužem.

– Dankina mama je od proleća do jeseni živela u kući u Banjskom polju u kojoj sada žive njen brat, otac i deda. Majka joj je umrla pre njenog polaska u srednju školu. Od kada joj je majka preminula nisu više bili bliski sa komšijama. Odrasla je potpuno normalno. Završila je školu i položila vozački ispit. Svadbu su napravili na dan krštenja svog prvog deteta – kažu za “Blic” komšije iz Brestovca.

.

Međutim, oni su jako zabrinuti za devojčicu. Kažu da im je čudno kako je tako brzo nestala.

– Plašimo se da je u pitanju otmica, jer ne znamo šta bi drugo moglo biti. Taj teren nije prohodan, pun je šipražja i blata. I odrasle osobe se teško kreću, a ne malo dete – ističu i dodaju da je devojčica lepa kao lutka, ali jedva priča i skoro je naučila da hoda.

Kako saznajemo, majka nestale devojčice odselila se u Bor od kada se udala i od tada je retko dolazila u Brestovac. A interesantno je da je u pojati u Banjskom polju, gde je inče nestala Danka, zapravo i odrasla njena mama.

Nestala Danka i njena majka

FOTO: DRUŠTVENE MREŽE, ZORAN ILIĆ / RINGIER

Nestala Danka i njena majka

Podsećamo, zbog nestanka Danke Ilić (2) u utorak uveče se po prvi put u Srbiji aktivirao sistem popularno nazvan “amber alert”, zvaničnog naziva “Pronađi me”, kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.

Sistem Pronađi me na RTS-u
Sistem Pronađi me na RTS-u

– Danka Ilić, starosti 2 god. nestala oko 13:45h u Boru, smeđe kose, visina 85 cm, nosi maslinastu jaknu, ljubičaste pantalone – stigla je SMS poruka, a Igor Jurić objasnio je zbog čega neki građani nisu dobili poruku.