ZANIMLJIVOSTI

LINA JE IMALA SAMO 5 GODINA KADA JE RODILA SINA: Evo gde živi danas i zašto nikad nije rekla ko je otac njenog deteta

  • 6 Marta, 2024
  • 0

Tijekom prvih mjeseci 1939. zabrinuti roditelji koji su živjeli u udaljenom selu u Peruu primijetili su vidljivo natečen trbuh svoje petogodišnje kćeri. Ispunjeni bolom, Tiburelo Medina i Viktorija

LINA JE IMALA SAMO 5 GODINA KADA JE RODILA SINA: Evo gde živi danas i zašto nikad nije rekla ko je otac njenog deteta

Tijekom prvih mjeseci 1939. zabrinuti roditelji koji su živjeli u udaljenom selu u Peruu primijetili su vidljivo natečen trbuh svoje petogodišnje kćeri. Ispunjeni bolom, Tiburelo Medina i Viktorija Losea odlučili su prevesti svoje malo dijete iz Tikrape u Limu, tražeći liječničku procjenu. Pedijatrijska zajednica bila je zatečena Medininim jedinstvenim slučajem, potaknuvši široku znatiželju i međunarodno zanimanje, na veliko užasnuće nje i njezine obitelji. Čak i sada, Lina Medina ostaje ustrajna u svom opredjeljenju da očev identitet ostane tajna, a ona i njezini najmiliji aktivno izbjegavaju bilo kakav oblik javnog izlaganja ili intervjua.

Dana 14. svibnja 1939. dogodio se zapanjujući događaj kada je Lina Medina, stara samo 5 godina, sedam mjeseci i 21 dan, podvrgnuta carskom rezu i rodila zdravog dječaka. Ova neobična pojava nameće pitanje: kako je tako mlado dijete moglo zatrudnjeti? Porijeklom iz siromašnog sela u Peruu, Lina Medina rođena je 23. rujna 1933. u obitelji od devetero braće i sestara, a roditelji su bili Tiburel Medina i Victoria Losea. Vijest o njezinoj trudnoći šokirala je i njezinu obitelj i javnost. Ipak, stručnjaci za pedijatrijsku endokrinologiju sugeriraju da je Lina možda bila pogođena rijetkim genetskim stanjem poznatim kao preuranjeni pubertet, što objašnjava preuranjen njezin fizički razvoj.