GLOBUS

Mama Danijela objavila poslednju sliku sa ćerkom koju je usisao odvod: Slikale se na bazenu pre njene smrti?

  • 29 Marta, 2024
  • 0

Majka devojčice (8), koja je pronađena mrtva u cevi nakon što ju je, kako tvrdi porodica, usisao odvod bazena u kojem se kupala u hotelu u Hjustonu, objavila

Mama Danijela objavila poslednju sliku sa ćerkom koju je usisao odvod: Slikale se na bazenu pre njene smrti?

Majka devojčice (8), koja je pronađena mrtva u cevi nakon što ju je, kako tvrdi porodica, usisao odvod bazena u kojem se kupala u hotelu u Hjustonu, objavila je poslednju fotografiju sa svojom ćerkicom.

Alija Džejko (8) nestala je u subotu, 23. marta dok je plivala sa svojom porodicom u bazenu hotela.

Majka Danijela podigla uzbunu oko 14.50 sati čim je shvatila da je njena ćerka nestala.

Nakon besomučne potrage, zamolila je hotelsko osoblje da pogleda snimke nadzornih kamera, ali je uprava “odbila njen zahtev i objasnila da bi policija morala biti prisutna da vidi video nadzor”, kako se navodi.

Majka je pozvala policiju koja je pregledala snimak. Snimak je pokazao da je devojčica nestala pod vodom i da nikad nije isplivala na površinu.

Aliyah Jaico Hjuston smrt  Alija Džejko

Foto: Facebook

Bazen je isušen, a njeno telo je pronađeno “zaglavljeno u cevima neispravne bazenske opreme” u 23.30 sati.

Prema Institutu za sudsku medicinu okruga Haris, preliminarni uzrok smrti devojčice je “utapanje i mehanička asfiksija” i čini se da je nesrećan slučaj.

Međutim, njena majka Danijela Jaiko podnela je tužbu u ponedeljak protiv hotela, tvrdeći da je dete bilo usisano u neobezbeđen otvor u sistemu protoka bazena koji je bio širok od 30 cm do 40 cm.

Njeno telo je kasnije pronađeno oko 6 metara duboko unutar cevi.

Majka je na Fejsbuku objavila srceparajući selfi koji je snimljen na bazenu, napisavši da je to njihova “poslednja fotografija”.

“Kažu da svi imamo svoju sudbinu obeleženu, ali ne mogu da razumem zašto je tvoja bila ovakva. Hvala ti, ljubavi moja, za osam godina koje si mi dala pored sebe. Hvala ti, devojko moja, što si me naučila šta je ljubav i plemenito srce”, napisala je majka na španskom.

Za sada nije poznato da li je ova fotografija nastala upravo na bazenu u kojem je devojčica umrla.

Policija Hjustona saopštila je da detektivi “čekaju rezultate obdukcije očiglednog utapanja deteta”.

“Istraga se nastavlja”, dodao je portparol.

(Telegraf.rs)