VIJESTI

Nika imala stravičan udes, današnji dan slavi kao drugi rođendan: Ima samo 34 kilograma, treba joj naša pomoć

  • 26 Marta, 2024
  • 0

Natalija Stevanović (19) je medicinsko čudo koje je preživelo više kliničkih smrti, ali nastavlja borbu za život. Na današnji dan doživela je saobraćajnu nezgodu koja je dodatno pogoršala

Nika imala stravičan udes, današnji dan slavi kao drugi rođendan: Ima samo 34 kilograma, treba joj naša pomoć

Natalija Stevanović (19) je medicinsko čudo koje je preživelo više kliničkih smrti, ali nastavlja borbu za život. Na današnji dan doživela je saobraćajnu nezgodu koja je dodatno pogoršala njeno zdravstveno stanje. Iako se i dalje hrabro bori, Natalija je visoka 159 centimetara, a ima samo 34 kilograma.

Njena velika želja bila je da upiše Medicinski fakultet i da postane neurohirurg, kao doktor koji joj je spasao život. Fakultet je upisala, ali je sve prekinula opaka bolest koja je sprečava u tome da ostvari svoj san.

Natalija je bila dobro sve do 6. septembra 2023. godine kada počela da iskašljava krv. Tada je primljena na intenzivnu negu sa trombocitima 4, leukocitima 0.3, hemoglobinom 66, eritrocitima 1,9 i svim granulocitima 0.0.

Nakon detaljne dijagnostike dobila je dijagnozu Aplastična anemija D61.3, maligni tumor krvi koji karakteriše aplazija koštane srži, anemija i leukemija.

Njena hipoplazija koštane srži iznosi čak 60 odsto, dok se javila i akutna megakarioblastna leukemija.

– Imam i tumorske promene na mozgu, dijabetes od 13. meseca života, celijakiju, cističnu fibrozu, farmakorezistentnu epilepsiju i hidrocefalus – objašnjava Natalija za Telegraf.rs.