VIJESTI

POTRESNE SCENE U KUĆI DJEČAKA KOJI SE UBIO: Oca čuvaju da ne naudi sebi, majka pala u dvorištu i zapomagala, doktori se plaše da ne izgubi nerođenu bebu!

  • 5 Marta, 2024
  • 0

– Ne pamtimo da se takvo samoubistvo ovdje ikada desilo! Nikad nije bilo da jedno dijete tako sebi oduzme život. Cijelo selo zavijeno je u crno – priča

POTRESNE SCENE U KUĆI DJEČAKA KOJI SE UBIO: Oca čuvaju da ne naudi sebi, majka pala u dvorištu i zapomagala, doktori se plaše da ne izgubi nerođenu bebu!

– Ne pamtimo da se takvo samoubistvo ovdje ikada desilo! Nikad nije bilo da jedno dijete tako sebi oduzme život. Cijelo selo zavijeno je u crno – priča Dragi Filipović, predsjednik mjesne zajednice Medveđa.

Da li će pop držati opelo, s obzirom na to da je u pitanju samoubistvo, Filipović nije znao da kaže, ali pretpostavlja da hoće, jer je riječ o jednom djetetu.

Dječakovi roditelji psihički su, dodaje Filipović, jako loše i ne mogu da povjeruju da se ovakva tragedija zasita dogodila.

– Majka je u sedmom mjesecu trudnoće. Ljekari su cijele noći bili uz nju jer se plaše da ne ostane i bez još nerođene bebe. Policija je isto dežurala kod njihove kuće u strahu da otac možda ne naudi sebi. Užas, užas kakva je targedija zadesila porodicu – kaže predsjednik mjesne zajednice.

Podsjetimo, dječak je u oproštajnom pismu naveo da se ubio zbog loših ocjena na prvom polugodištu šestog razreda. Kako se saznaje, dječak je bio sam u kući, kada je obio ormar u kojem otac drži pištolj za koji je imao dozvolu.

Majka pala u dvorištu i zapomagala

Dječakova majka S. M., koja je sedmom mjesecu trudnoće u vrijeme tragedije bila je kod komšija, dok je otac S. M. bio u šumi na sječi drva.

– Kada je čula šta se desilo, pala je u dvorištu i zapomagala. Komšije nisu mogle da je smire. Svi su se plašili da ne pobaci od šoka u kojem se našla. Ocu su tek kasnije, po povratku iz šume, rekli šta se desilo – kažu komšije.

Oni navode da se dječak sa ocem i majkom i mlađom sestrom nedavno doselio iz susjednog sela gdje su kupili imanje. Majka je sa svojima izbjegla iz Hrvatske i nastanila se u Srbiji gdje je i upoznala dječakovog oca.

– Mnogo su fina porodica. Svi smo iznenađeni šta se desilo. Dječak je baš dan prije bio na igralištu u selu. Vidio sam ga. To je mirno, dobro, pametno dijete. Pa, gdje zbog ocjena da se ubiješ?! – ne može da se načudi jedan od komšija, piše “Telegraf“.