MAGAZIN

ŠOK NA SAHRANI! DOKTOR USTAO IZ KOVČEGA: Ispričao šta je vidio na “drugoj strani” i šta slijedi poslije SMRTI

  • 17 Marta, 2024
  • 0

Bizarna priča o “vaskrsavanju” iz mrtvih je prije godinu dana mnoge začudila, a evo šta se desilo… 59-godišnji narodni doktor Godvin Ugilu Amadu “vaskrsnuo” dva dana nakon što

ŠOK NA SAHRANI! DOKTOR USTAO IZ KOVČEGA: Ispričao šta je vidio na “drugoj strani” i šta slijedi poslije SMRTI

Bizarna priča o “vaskrsavanju” iz mrtvih je prije godinu dana mnoge začudila, a evo šta se desilo…

59-godišnji narodni doktor Godvin Ugilu Amadu “vaskrsnuo” dva dana nakon što su ga njegove kolege proglasile mrtvim, pisali su nigerijski mediji.

Priča koja istovremeno sadrži elemente užasa i vjere odvijala se u oblasti lokalne samouprave Toto u državi Nasarava, a mediji su javili da je Amadu proglašen mrtvim oko 6 sati ujutro 5. septembra 2022, nakon čega je njegovo tijelo odvezeno u mrtvačnicu.

Tamo je Amadu ostao dok su ljekari i članovi porodice čekali dolazak njegovog najstarijeg sina, Džejkoba Amadua, iz Abudže, a kada je dva dana kasnije stigao njegov red za sahranu, nastao je potpuni šok jer je Amadu ustao iz kovčega u kome je bio posljednji vršili su se obredi, pripreme pred posljednji ispraćaj na groblju.

Ljudi su se razišli na sve strane

Kao što možete zamisliti, preplašena gomila se razišla na sve strane, mnogi od njih su bili ubijeđeni da se Amadu vratio kao duh, a glavni lik priče je svoje iskustvo podijelio sa dopisnikom lista The Nation.

Ukratko, Amadu je otkrio da je u julu počeo da osjeća bolove u grudima i nogama. Noge su mu bile otečene, a pošto samopropisana terapija nije pomogla, njegovo dvoje najstarije djece u Abudži i jedna od njegovih kćerki u Lafiji natjerali su ga da požuri u Federalni medicinski centar u Kefiju.

Tamo je proveo dvije nedjelje, otpušten je da uđe sa tvrdnjom da je zdrav, međutim, nedjelju dana kasnije vratio se jak bol u grudima. Djeca su ga ponovo naterala da ode u privatnu bolnicu, prebačen je u Federalni medicinski centar u Kefiju, gdje su ljekari konstatovali da je preminuo poslije borbe za život.

 

„Moj otac je proglašen mrtvim dok sam putovao iz Abudže da ga vidim u bolesničkom krevetu. U bolnicu sam stigao oko 10 sati, već je bilo kasno i pogrebnik mi je dozvolio da mu vidim lice. Tražili smo da ga ne balzamujemo, i žurno smo krenuli u selo da mobilišemo ljude da nam pomognu da iskopamo grob kako bismo ga sahranili u roku od tri dana od njegove smrti“.

„Tijelo 7. septembra donijeli smo u selo u kovčegu, izložili ga na mjestu gdje je zbrinjavao svoje pacijente, a on je iznenada ustao iz kovčega. Odjednom smo svi primijetili da se kovčeg trese, i probudio se i ustao“, ispričao je njegov sin Jakov i dodao:

‘Odjednom sam osjetio olakšanje, preselio sam se na drugi svijet’

“Skupio sam hrabrosti da mu priđem, ali on u početku ništa nije rekao. Kasnije sam ga odveo u kupatilo gdje se umio, a nekoliko sati kasnije tražio je hranu. Onda se opustio, a negdje uvečer sutradan je počeo malo da priča, rekao je da je sin.

Amadu je u intervjuu za The National dopisnik rekao da ni danas ne može u potpunosti da se sjeti svega što se dogodilo, ali je rekao da se dobro sjeća da se u jednom trenutku grčio od bolova, a nekoliko sekundi kasnije osjetio olakšanje.

Prema Amaduu, tada se preselio u drugi svijet.

„Zahvaljujem Bogu što mi je ponovo dao život nakon što sam okusio smrt. Pravo je čudo što mi je Bog dao drugu šansu i mislim da ću dane koje mi je dao ponovo posvetiti njemu i propovjedanju njegovog jevanđelja.

‘Ljudi, Bog je stvaran!’

Moj put u raj je bio miran. Znam da se iznad mene otvorio oblak i vidio sam nešto poput ogromnog zlatnog satelita u svemiru. Tamo me je dočekao veoma visok anđeo. Imao je prelep mač i nešto što je ličilo na zlatnu kosu. Kada sam se osvrnuo, video sam da iza njega stoje još dva anđela, koji u rukama drže brošure i knjige sa Božjim rečima. Kratko su razgovarali i pustili me u nebeski grad“.

„Na ulasku u grad sreo sam prijatelja iz detinjstva koji je umro pre 22 godine. Zvao se Čoko Aguma. On me je proveo kroz grad u kome su svi bili posvećeni obožavanju Boga. Također sam vidio nešto što je ličilo na prijesto Bog i ja možemo da vam potvrdimo da sam otišao u raj a ne u pakao ognjeni i da sam se uspješno vratio sa hrabrošću da propovedam jevanđelje do kraja života. Bog je stvaran!”, rekao je on u intervjuu za Amadu i dodao je intrigantnu primjedbu:

„Rečeno mi je da je Bog taj koji me je probudio, da me je vaskrsao iz mrtvih“.

On je zemlju smrti opisao kao mirnu, tihu i mirnu. „Sve što sam vidio i doživio guralo me je da se promijenim i vratim Hristu kao svom Spasitelju“, ispričao je, između ostalog, donedavno „pokojnik“.

Njegov sin je potvrdio da se molio otkako se vratio:

“Moja majka se plašila, a ja se još malo plašim. Slušaj, pogledao sam mrtvo tijelo mog oca, lično kupio kovčeg, bio svjedok kako je u njega unijet… Njegov povratak živima me je šokirao. Još uvijek nemam riječi“, zaključio je sin Jakov.

(Kurir.rs/Net.hr)