VIJESTI

Užas: Učenik šutnuo učiteljicu, Hitna pomoć je prevezla u bolnicu

  • 29 Marta, 2024
  • 0

Učiteljica u Osnovnoj školi ”Lela Popović” u niškom selu Miljkovac povređena je danas kada ju je napao učenik. Kako saznajemo, do incidenta je došlo oko podneva kada je

Užas: Učenik šutnuo učiteljicu, Hitna pomoć je prevezla u bolnicu

Učiteljica u Osnovnoj školi ”Lela Popović” u niškom selu Miljkovac povređena je danas kada ju je napao učenik.

Kako saznajemo, do incidenta je došlo oko podneva kada je učenik prvog razreda iz još neutvrđenih razloga, šutnuo prosvetnu radnicu i povredio je. Hitna pomoć je učiteljicu transportovala do niškog Univerzitetskog kliničkog centra radi ukazivanja zdravstvene pomoći.

O ovom događaju obavešteno je Više javno tužilaštvo i niški Centar za socijalni rad radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti s obzirom na to da je učenik, zbog svog uzrasta, krivično neodgovoran.

– Možemo da potvrdimo da je Više javno tužilaštvo obavešteno o tom događaju. Za sada ne možemo da iznosimo više detalja – saopštila je Mirjana Pavlović, portparol ove pravosudne institucije.

Direktorka škole potvrdila incident

To se desilo na času, u pitanju je učenik prvog razreda. Učiteljica je zbrinuta u bolnici, ali je otpuštena na kućno lečenje. Prema mojim saznanjima, ona je dobro, nisam se još videla sa njom, ali planiram da je posetim. Škola je postupila po proceduri predviđenoj za ove slučajeve, obavestili smo sve nadležne ustanove – kazala je Đorđević.

Ovim povodom, nakon prve informacije, posle direktorke, redakciji “Telegrafa” javio se i načelnik Školske uprave u Nišu Predrag Nešović.

Učiteljica je dobro, za sve ostalo možete se obratiti press službi Ministarstva prosvete a škola će se oglasiti saopštenjem – kazao je Nešović.

(Telegraf)