GLOBUS

Uzeo pravdu u svoje ruke! Pištoljem presudio vozaču koji mu je na raskrsnici zgazio ženu!

  • 17 Marta, 2024
  • 0

U kobnom trenutku kroz crveno svjetlo je projurio Fiat Punto koji je vozio 20-godišnji Italo D’Eliza i u punoj brzini udario u skuter Svježe vjenčani par Fabio di

Uzeo pravdu u svoje ruke! Pištoljem presudio vozaču koji mu je na raskrsnici zgazio ženu!

U kobnom trenutku kroz crveno svjetlo je projurio Fiat Punto koji je vozio 20-godišnji Italo D’Eliza i u punoj brzini udario u skuter

Svježe vjenčani par Fabio di lelo i Roberta Smarđasi, uživali su u svojoj ljubavi u italijanskom gradiću Vastu. Po njihovim izjavama i fotografijama na društvenim mrežama, svima je djelovalo da se bezrezervno voljeli, sve dok iznenadnu sreću nije prekinula saobraćajna nesreća u kojoj je poginula žena Roberta.

Sredinom jula prošle godine, Roberta je nakon završene smjene u pekari njenih roditelja, odlučila da posjeti majku.

– Mama, stižem, nazvala je s mobilnog telefona – javila je tada Roberta.

Bezbrižno je sela na svoj skuter i kroz brojne raskrsnice krenula ka domu svojih roditelja. U kobnom trenutku kroz crveno svjetlo je projurio Fiat Punto koji je vozio 20-godišnji Italo D’Eliza i u punoj brzini udario u skuter.

Povrede su bile tolike da je tridesetčetvorogodišnja Roberta preminula samo nekoliko minuta nakon dolaska u bolnicu.

Ubrzo nakon ubistva policija je pokrenula istragu uz pomoć nadzornih kamera sa raskrsnice. U novembru je vozač optužen za ubistvo i čekalo ga je suđenje.

Njena sahrana je bila jedna od najtužnijih, a Robertina porodica i stanovnici Vasta dve nedjelje nakon “ispraćaja” održali su proteste pod nazivom “Pravda za Robertu” jer nisu mogli da se pomire sa činjenicom da je ubica na slobodi i da su mnogi na Fejsbuku omalovažavali njenu smrt.

Suprug Fabio je svaki dan odlazio na grob, a nekada je znao provesti tamo sate.

Više nije mogao da izdrži i u februaru je riješio da uzme pravdu u svoje ruke. Ubicu je sačekao ispred jednog bara u centru mesta. Prišao mu je usred dana na ulici, izgovorio mu nekoliko reči i u stomak mu ispalio tri metka. Ubio ga je na licu mjesta, prenosi telegraph.co.uk.

Obavijestio je najboljeg prijatelja šta je uradio, otišao na njen grob da se pozdravi i tamo ostavio pištolj. Nakon toga se predao policiji. Stigao je i da na Fejsbuk postavi Robertinu fotografiju uz natpis “Pravda za Robertu”, a za naslovnu fotografiju postavio je scenu iz kultnog filma Gladijator, u kojoj se Rasel Krou vraća kući i tamo zatiče pobijenu svoju porodicu…