VIJESTI

Vojska Srbije hitno podigla migove: Iznad Valjeva uočena nepoznata letelica

  • 30 Marta, 2024
  • 0

Cilj se izgubio sa odraza radarskih pokazivača. Lovci su nastavili let i izvršili pretraživanje zone, po proceduri, sa ciljem potvrde situacije Danas, u 10.39 časova, stalno zadejstvovane snage

Vojska Srbije hitno podigla migove: Iznad Valjeva uočena nepoznata letelica

Cilj se izgubio sa odraza radarskih pokazivača. Lovci su nastavili let i izvršili pretraživanje zone, po proceduri, sa ciljem potvrde situacije

Danas, u 10.39 časova, stalno zadejstvovane snage za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije otkrile su nepoznatu letelicu iznad Valjeva, na visini od 5.500 metara.

Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, podignut je dežurni par lovačkih aviona MiG-29, a dežurne raketne jedinice za PVD i radarska sredstva nastavili su sa osmatranjem vazdušnog prostora.

U toku navođenja dežurnog para aviona do zone presretanja, cilj se izgubio sa odraza radarskih pokazivača. Lovci su nastavili let i izvršili pretraživanje zone, po proceduri, sa ciljem potvrde situacije. Nakon pretrage zone, dežurnom paru lovačkih aviona naređeno je da se vrati na matični aerodrom, dok su ostale snage nastavile sa redovnim praćenjem i osmatranjem vazdušnog prostora.

(Telegraf.rs)