VIJESTI

VOZAČI OPREZ: Pojavili su se drumski lopovi i na ovaj način varaju vozače na našim putevima!

  • 13 Marta, 2024
  • 0

Dakle u posljednje vrijeme vozači u Bosni i Hercegovini su se počeli žaliti na drumske razbojnike. Tačnije, na magistralnom putu Doboj – Banja Luka su se pojavili drumski

VOZAČI OPREZ: Pojavili su se drumski lopovi i na ovaj način varaju vozače na našim putevima!

Dakle u posljednje vrijeme vozači u Bosni i Hercegovini su se počeli žaliti na drumske razbojnike. Tačnije, na magistralnom putu Doboj – Banja Luka su se pojavili drumski razbojnici koji koriste sve moguće trikove kako bi vozače prevarili i opljačkali.

Prevaranti se služe najprljavijim mogućim trikovima, u prevarama učestvuju čak i djeca a jedan vozač je sa redakcijom Euroblica podijelio svoje neugodno iskustvo.

“Dok sam vozio prema Doboju, na jednom dijelu puta ugledao sam sa strane zaustavljenu cijelu porodicu, a muškarac je mahao sa praznim kanisterom kako bi mi vozači pomislili da su oni ostali bez goriva. Pored muškarca su bili žena i dvoje djece. Imali su Citroena a ja sam im odmah stao kako bih pokušao pomoći toj naizgled porodici u nevolji.”

“Kazali su mi kako su krenuli kući i da su ostali bez goriva, ponudio sam da ih povezem do prve benzinske i vratim nazad, na šta su pristali. Sjeli su sa mnom u automobil i od tog trenutka počinje njihova prevara”, pojašnjava ovaj vozač.

“Prvo se muškarac takoreći dosjetio da nema novca uz sebe, nakon čega sam ja ponudio da platim gorivo na šta nisu htjeli pristati. Zatim su mi nudili neko zlato da kupim za male pare, na šta opet ja nisam pristao. Kada su shvatili da sam ukapirao da nisu čista posla, muškarac je izvadio pištolj i zaprijetio mi. Tražio je novac i tražio je da izađem iz svog automobila. Dao sam im sve što sam imao, a oni su otišli mojim automobilom.”

“Policija je pronašla moj automobil napušten kroz nekoliko dana u blizini Doboja, a razbojnici još uvijek nisu identifikovani.”