VIJESTI

Devojčica (15) pala sa 12. sprata solitera, na mestu ostala mrtva!

  • 1 Aprila, 2024
  • 0

Devojčica (15) godina pala je juče sa 12. sprata solitera na Novom Beogradu i na mestu ostala mrtva, saznaje Blic. Lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju

Devojčica (15) pala sa 12. sprata solitera, na mestu ostala mrtva!

Devojčica (15) godina pala je juče sa 12. sprata solitera na Novom Beogradu i na mestu ostala mrtva, saznaje Blic.

Lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt.

Devojčica (pun identitet poznat redakciji) išla je u novobeogradsku školu “20. oktobar”. U školi su svi u neverici primili ovu tragičnu vest.

Direktor OŠ “20. oktobar” Branislav Nedeljković potvrdio je za “Blic” ovu strašnu vest.

Išla je u našu školu, bila je odlična učenica, primeran đak, dobra drugarica. Pre nedelju dana je osvojila nagradu iz recitovanja. Razred u koji je išla je jedan od najboljih i najsložnijih u celoj školi. Deca su se lepo družila, a ona je postizala zavidne rezultate na brojnim takmičenjima – ispričao nam je direktor škole koji još ne može da veruje da je do ove tragedije došlo.

Uprava škole tim povodom danas je poslala saopštenje svim roditeljima:

“Danas smo se suočili sa tragičnim gubitkom naše učenice. Beskrajno smo tužni zbog tragedije koja se desila. Ona je bila divna osoba, dobra drugarica, iskren prijatelj, odlična učenica, veselo i nasmejano dete… Porodici smo izjavili naše iskreno saučešće. Budući da se svi zaposleni i učenici bore sa tugom, sutra ćemo u školi u redovnom terminu nastave zajedno prolaziti kroz aktivnosti kojima se obrađuje proces tugovanja. Ohrabrićemo učenike da podele svoja osećanja i misli sa nama i međusobno u okruženju u kome će se osećati bezbedno za pitanja i razgovor”, navodi se u tom saopštenju.

Kako se dodaje, “kroz svakodnevne đačke aktivnosti u danima koji dolaze, škola će se truditi da ispoljava osetljiv, saosećajan stav prema reakcijama koje pokazuju učenici, da ih ohrabri da svoja osećanja ispolje i pomogne im da se svakodnevna rutina lagano struktuira”.

“Sve vreme, potrudićemo se da održimo sećanje na nju kroz naše aktivnosti i nadamo se da ćete nam se u tome pridružiti. Njena smrt je duboko potresla vas, učenike i nas, nastavnike”, dodaje se u obraćanju roditeljima, nastavnicima i učenicima.

Roditelji su pozvani, a ukoliko njihova deca ili oni žele da razgovaraju sa psihologom, da tim povodom kontaktiraju razrednog starešinu. Takođe, napominju i da im je na raspolaganju i savetovalište koje se organizuje u saradnji sa IMZ u Dečijem kulturnom centru.

Kako prenosi “Telegraf” po nalogu tužilaštva telo je poslato na obdukciju.