GLOBUS

JEZIV ZLOČIN: Dečak (9) igrao nasilne video igre pa UBIO OCA

  • 16 Aprila, 2024
  • 0

Devetogodišnji dečak osumnjičen je da je ubio svog oca na “jeziv, nasilan” način, saopštila je policija. Policijska uprava grada Tul još istražuje incident u kojem je muškarac pogođen

JEZIV ZLOČIN: Dečak (9) igrao nasilne video igre pa UBIO OCA

Devetogodišnji dečak osumnjičen je da je ubio svog oca na “jeziv, nasilan” način, saopštila je policija.

Policijska uprava grada Tul još istražuje incident u kojem je muškarac pogođen pucnjem iz vatrenog oružja u glavu, a zatim više puta udaren sekirom, prenosi KUTV.

Policajci su na lice mesta stigli oko 19.30 časova 16. februara po prijemu prijave da je nađen 32-godišnji muškarca sa prostrelnom ranom u glavi.

Iako se sumnjalo da je možda u pitanju samoubistvo, ubrzo je postalo jasno da prostrelna rana, nije mogao sam sebi da zada.

„Daljom istragom utvrđeno je da je (žrtva) upucana u potiljak i da ima rane na glavi, licu, šakama i rukama. Medicinsko osoblje u bolnici je reklo da rane na ekstremitetima izgledaju kao ‘odbrambene rane’”, navodi se u policisjkom izveštaju.

Dalje se navodi da su te večeri u kući bile još dve odrasle osobe koje su policiji saopštile da je došlo do neslaganja između oca i sina.

“Žrtva i njegov sin rano su se povukli u krevet zbog problema u dečakovom ponašanju i otišli u spavaću sobu koju dele. Zatim, nešto kasnije, sin je izašao sam iz spavaće sobe i rekao da mu otac krvari iz glave i da je mrtav”, navodi policija.

Policija je pronašla više vatrenog oružja u spavaćoj sobi, kao i krvavu sekiru i pištolj sa jednim metkom koji je nedostajao iz magacina ispod kreveta žrtve.

Jedan od detektiva piše u nalogu da se napad sekirom nalik na tomahavk verovatno dogodio nakon što je žrtva upucana u glavu.

Taj isti detektiv opisuje ubistvo kao „posebno jezivo, nasilno“.

U nalogu se navodi da je dečak često igrao video igrice na svom tabletu, koje su bile „posebno nasilne prirode“, kao i da je ranije „gledao video snimke za koje se smatralo da nisu prikladni za njegov uzrast i da je delio detalje ovih video snimaka sa drugom decom u kući, zbog čega ga je otac kažnjavao.

Među video igricama koje je dečak igrao bila je i jedna u kojoj su i pištolj i tomahavk dostupni kao oružje.

Hitna pomoć je prevezla muškarca u bolnicu, gde je preminuo narednog dana.

Njegov devetogodišnji sin je uhapšen tri dana kasnije, 20. februara, rekao je portparol policije u Tulu.