GLOBUS

Studentkinja medicine (19) tragično izgubila život dok je volontirala: “Umrla jer je prekršila pravilo”

  • 1 Aprila, 2024
  • 0

Odata je počast devojci koja je tragično nastradala nakon što je otišla na ponoćno kupanje sa prijateljima. Mili En Gentri (19) bila je na studentskoj praksi u Gani.

Studentkinja medicine (19) tragično izgubila život dok je volontirala: “Umrla jer je prekršila pravilo”

Odata je počast devojci koja je tragično nastradala nakon što je otišla na ponoćno kupanje sa prijateljima. Mili En Gentri (19) bila je na studentskoj praksi u Gani. Studentkinja medicine iz Gomersala, bila je nešto više od dve nedelje na svom jednomesečnom volontiranju u bolnici u Gani, u zapadnoj Africi, kada se dogodio tužan incident u ranim satima 17. marta prošle godine, navodi britanski Miror.

Mili i njena prijateljica Erin Birns, iz Halifaksa, boravile su u smeštaju u Busui, letovalištu na plaži. Odlučili su da odu na kasno noćno kupanje u moru sa drugim prijateljem, Luisom Malinsonom. Nakon što su popili nekoliko pića u baru pored bazena, rečeno im je da se vrate u svoju sobu zbog policijskog časa koji je počinjao u 22 sata. Međutim, oko 00.30 časova odlučili su da krenu na plažu da se okupaju, pišu mediji.

Erin je u izjavi podelila kako su ih talasi “sve uvukli unutra”. Pokušala je da podigne Mili i vrisnula je u pomoć, ali je nažalost već bilo kasno jer se Mili udavila.

“Ležala sam na leđima, vičući u pomoć. Bila sam tako blizu da odustanem”, rekla je Erin, koja nije bila iskusna plivačica, prenosi Iorkshire Live. Na kraju je spašena iz mora dok su drugi nastavili da traže Mili.

Luis Malinson, koji je takođe volontirao u Gani, rekao je da su bili u moru oko 15 minuta i da je struja bila “veoma jaka” sa velikim talasima. U izjavi, Luis je rekao da su se Mili i Erin “borile” i da je morao da ih napusti da bi pozvao pomoć.

Rekao je da je Erin spašena nakon 30 minuta. Nažalost, četiri sata kasnije, Milino telo je pronađeno. On je dodao da se oko 30 sela uključilo u akciju spasavanja. Obdukcija je pokazala da se Mili udavila i da je zadobila povredu glave dok je bila u moru.

Mili, koja je imala troje braće i sestara, studirala je medicinsku sestru na Univerzitetu Bredford i bila je veoma voljena ćerka. Trejsi, njena majka,  je rekla da je Mili bila ljubazna i da je imala “najveće srce”, kao i da je pametna.

“Bila je stidljiva da ide na neka mesta sve dok nije upoznala svog dečka Elvisa, koji joj je ulio samopouzdanje da isproba nove stvari”, rekla je Trejsi.

Njena majka je istakla i da je Mili bila veoma uzbuđena zbog odlaska u Ganu i da je to bilo njeno putovanje iz snova.

Sudu je rečeno da su one noći kada je Mili umrla ona i njeni prijatelji prestupili policijski čas u 22 sata i popeli se na visok zid da bi došli do plaže. Viši mrtvozornik Martin Fleming zaključio je da je Milina smrt bila nesrećan slučaj.

(Telegraf.rs)