Bivši učenik upao na čas pa brutalno pretukao profesora: Polomio mu kosti glave!

VIJESTI

Profesor praktične nastave u Tehničkoj školi “9. maj” u Bačkoj Palanci S. Z. (65), koga je juče nasred časa zverski prebio maloletni B. M. nakon što ga je profesor zamolio da izađe iz učionice zato što je učenik druge škole, zadobio je teške telesne povrede i višestruke povrede glava i nalazi se u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, saznaje “Blic”.

Kako nam je rečeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, profesor je primljen odmah 8. maja kada se napad i dogodio.

Primljen je zbog višestrukih teških povreda glave u vidu fraktura kostiju glave i lica i hematoma. Pacijent je nakon kompletne dijagnostike, opservacije i lekarske pomoći primljen na Kliniku za neurohirurgiju radi daljeg konzervativnog lečenja – rečeno je za “Blic” u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Prema nezvaničnim informacijama portala “BAP”, B. M. je upao na čas i fizički napao profesora, nanoseći mu ozbiljne telesne povrede.

Kako saznajemo, maloletni napadač je bivši učenik Tehničke škole “9. maj” iz Bačke Palanke, a trenutno pohađa SSŠ “Dr Radivoj Uvalić” u tom mestu. Policija ga je privela nakon incidenta i pokrenuta je istraga povodom ovog nemilog događaja koja bi trebalo da rasvetli motive napada i to kako se “ušunjao” na časpovređenog profesora.

Prosvetari ogorčeni: “Da li da u školu idemo u pancirima?”

Povodom incidenta u školi u Bačkoj Palanci oglasila se i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije čiji je predsednik Dobrivoje Marjanović izjavio da je, “iako su promenjeni zakoni, doneti protokoli i uputstva, očigledno da to nije dovoljno i da nismo ništa naučili iz događaja u Trsteniku, Ribnikaru, Malom Orašju i Duboni“.

– Nismo shvatili da se nasilje koje gledamo svakog dana na televiziji, koje čujemo pri svakom zasedanju Skupštine, na izborima, prenosi na celokupno društvo. Očigledno je da to javno nasilje mnogima na političkoj sceni odgovara i da ne žele da ga eliminišu iz svakodnevnog života. I na kraju se postavlja pitanje: šta je sa izmenama Krivičnog zakonika po pitanju odredbi koje se tiču zaposlenih u prosveti, a koji se navodno usaglašava sa Evropskom komisijom? Da li do promene Zakonika treba u školu da idemo u pancirima ili na koji način da se štitimo od nasilnika? Gde je tu država? – zapitao se Marjanović.

(Ljubinka Račić Đokić, Zlatko Čonkaš)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *