Suprug je tjerao na prostituciju: “Redali su se na meni, nisam imala šanse”

MAGAZIN

Žena iz Novog SAda  priznala je u ispovijesti da je u svijet prostitucije ušla zato što ju je natjerao bivši suprug kako bi mu otplatila dugove, a on je bio njen makro. Prema njenim riječima, bio je grub te ju je tukao i svakodnevno maltretirao.

– Tukao me, sjekao po tijelu i po meni gasio cigarete. Izbo je i nekog čovjeka ranije i morao je platiti kaznu. Zato me natjerao da se prostituiram kako bi preko mog tijela zaradio za odštetu. Jedva sam živu glavu izvukla – govori K. I. (28), majka 13-godišnjeg dječaka, na čijem su tijelu još vidljivi ožiljci.

No, i nakon što se spasila od njega, nastavila se baviti najstarijim zanatom na svijetu. Kaže kako to radi da bi zaradila za stanarinu i osnovne potrepštine te dodaje kako njeni najbliži sumnjaju da se bavi pružanjem seksualnih usluga.

– Najteže mi je bilo kad sam počela prodavati tijelo, a poslije sam se navukla i na heroin. Ne znam ništa drugo da radim, a najsretnija bih bila kad bih mogla da sa sinom živim u svojoj kući. No, to sada nije moguće, a sin je kod moje majke – kaže ona te dodaje kako joj je baš majka pomogla da se skine s droge, ali od prostitucije još nije odustala.

Mušterije su joj, objašnjava, i stariji, ali i mlađi muškarci te je ispričala šta joj se nedavno dogodilo.

– Zvao me čovjek da dođem u hotel. Došla sam, ali tamo nije bio jedan čovjek, čula sam više glasova. Iz kupatila su izašla dva čovjeka, krupna, ćelava, odvratnih lica. Nisam imala šanse protiv njih. Redali su se na meni po nekoliko puta. Vukli su me po podu, a onda je jedan uzeo pivsku bocu i navukao na nju kondom… – govori ova kraljica noći.

Kaže kako će uskoro sakupiti novac za svoj biznis te da planira otvoriti butik i zaposliti i kolegicu s kojom sada radi. Dodaje kako jedva čeka taj dan i da konačno ovaj život ostavi iza sebe.

Prema istraživanju Instituta za javno zdravlje Srbije i Udruženja “Prevent”, više od 300 osoba u Novom Sadu pruža seksualne usluge na ulici, a većina trpi razne vrste nasilja. Većina prostitutki koje rade na novosadskim ulicama, ima između 18 i 29 godina, veoma su siromašne i neškolovane, nemaju podršku porodice, a tijelo prodaju za sitan novac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *