GLOBUS

Ovo je ubica male Vasilike (11): Namamio je dijete u automobil pa je izbo nasmrt. Policiji je ispričao zločin do detalja

  • 11 Juna, 2024
  • 0

Vasiliki Nikolopulu (11) koja je nestala je u nedelju uveče u 21.10 časova u Grčkoj, pronađena je mrtva, sa ubodnim ranama po vratu, dok je zločin navodno priznao

Ovo je ubica male Vasilike (11): Namamio je dijete u automobil pa je izbo nasmrt. Policiji je ispričao zločin do detalja

Vasiliki Nikolopulu (11) koja je nestala je u nedelju uveče u 21.10 časova u Grčkoj, pronađena je mrtva, sa ubodnim ranama po vratu, dok je zločin navodno priznao njen rođak (37) koji je već osuđivan za silovanje maloletne osobe.

Nestanak 11-godišnjakinje je prijavila njena majka i pokrenut je sistem “Amber alert” pod upozorenjem da se smatra da je devojčica u opasnosti.

Nažalost, devojčica je samo dan kasnije pronađena mrtva, dok je u stanicu policije priveden rođak deteta koji je na saslušanju priznao da je ubio dete koje je dan ranije pokupio svojim automobilom, nakon čega joj je zadao ubode u vrat šrafcigerom.

– Odveo sam je u polje i ubio šrafcigerom – priznao je ubica nakon izjava punih kontradiktornosti.

Vasiliki Nikolopulu

FOTO: AMBER ALERT HELLAS / SCREENSHOT

Vasilikin nestanak su prijavili roditelji oko 3 sata iza ponoći, nakon čega je krenula potraga. Tako su policijski službenici pronašli snimak na kojem se vidi kako devojčica ulazi u automobil počinioca.

Shvatili su da je devojčica u opasnosti jer su prepoznali čoveka koji je bio povezan sa njenim nestankom.

Prilikom hapšenja je negirao učestvovanje u zločinu, prilikom čega je rekao da nema veze sa njenim nestankom. Kada više nije imao šta da kaže, priznao je kako ju je ubio, a potom odveo policiju do mesta gde je bacio njeno telo.

Ubica devojčice (11)

Oružje kojim je počinjen zločin još uvek nije pronađeno, dok još uvek nije potvrđeno da li je devojčica zlostavljana.

Kako prenose tamošnji mediji, Vasilikin ubica je uhapšen 2017. godine pod optužbom da je silovao 14-godišnju devojčicu.

On je 2020. godine, prema dosadašnjim informacijama, prvostepeno osuđen na sudu na Zakintosu, ali mu je uvažen zahtev za obustavu izvršenja kazne, do saslušanja u Apelacionom sudu.

Tako je pušten uz restriktivne uslove, među kojima je i da se javlja policijskoj stanici u svom području. Ali, ubica i silovatelj nikada nije otišao u zatvor — što je dovelo do toga, kako pišu grčki mediji, da je ostao nekažnjen za silovanje maloletne osobe, kada je ubio 11-godišnju Vasilikiju, dete svog rođaka.

(Prototema, Blic)