SPORT

Idemo Orlooooovi, u zadnjoj sekundi: Luka Jović junak cijele Srbije!!!

  • 20 Juna, 2024
  • 0

Srbija je preživela poraz na najvažnijem meču Evropskog prvenstva, a junak ovog meča bio je Luka Jović i to u poslednjem minutu. Slovenija je imala pobedu u džepu

Idemo Orlooooovi, u zadnjoj sekundi: Luka Jović junak cijele Srbije!!!
Srbija je preživela poraz na najvažnijem meču Evropskog prvenstva, a junak ovog meča bio je Luka Jović i to u poslednjem minutu. Slovenija je imala pobedu u džepu u drugom kolu grupne faze na EURO 2024, nakon što je gol u 69. minutu postigao Karničnik posle kobne greške Mijata Gaćinovića na protivničkoj polovini, ali je srpski napadač ipak doneo istorijski bod – 1:1!

90+5’ – GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Luka Jović donosi 1:1! Ivan Ilić je odlično centrirao iz kornera, a onda je nebeski skok izveo napadač Milana i tako doneo prvi bod na Evropskim prvenstvima. Ovo nas je ostavilo u životu.

90’ – Još pet minuta nadoknade.

86’ – Slovenija ima sve u svojim rukama. Iako Srbija ima želju da napadne, vidi se da mnogo bolje izgledamo sada kad je “frka”, ali smo daleko od gola. Baš daleko. Toliko da imamo neke poteze koji nas obično nisu odlikovali.

83’ – Samo 60 sekundi po ulasku, Samardžić je pokazao da može mnogo. Imao je solo-prodor, a onda je usledio šut sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored gola.

82’ – Poslednje dve promene na meču za Srbiju. Tadić i Živković su završili svoju bledu partiju, dok su na terenu Samardžić i Birmančević.

79’ – Opet Karničnik, srećom pored gola. Mnogo prostora su mu ostavili na ivici kaznenog prostora, ali su Orlovi “preživeli” ovaj napad. Lopta je proletela pored desne stative Rajkovićevog gola.

72’ – Prečka! Mitrović je pogodio okvir gola posle sjajne šanse. Odlično je centrirao Živković, ali nismo imali ni sreće.

69’ – Gol! Slovenija ima prednost. Gaćinović je napravio katastrofalnu grešku kada je izgubio loptu po prijemu na polovini Slovenije. Usledila je brza kontra, Elšnik je već posle par sekundi imao loptu u nogama na levoj strani, da bi potom usledio centaršut na drugoj stativi gde Milinković-Savić nije ispratio Karničnika koji je lako zatresao nebranjenu mrežu.

65’ – Nova, velika šansa za Mitrovića. Živković i Jović su uspeli da kreiraju priliku za najboljeg strelca u istoriji reprezentacije, ali je onda usledio snažan, a neprecizan udarac Aleksandra Mitrovića.

63’ – Izmene na obe strane. Ulazi Stanković umesto Mlakara.

Piksi je povukao dva poteza. Vlahović i Lukić su završili meč, umesto njih su na terenu Sergej Milinković-Savić i Luka Jović.

59’ – Brani Rajković! Odličan je ponovo bio Šeško, posle katastrofe Lukića ispred kaznenog prostora Slovenije kad je izgubio loptu. Napadač Lajpciga je opet imao mnogo prostora, da bi uputio sjajan šut, ali je usledila još bolja odbrana srpskog golmana.

57’ – Novi korner, ali ništa se nije promenilo. Mnogo bolje moramo da koristimo ove situacije, ovo je već treći korner u drugom poluvremenu, a Tadić ne uspeva da pronađe saigrače. Sad je meta bio Mitrović, ali je opet Oblak bio odličan.

51’ – Opet korner i opet ništa. Tadić je centrirao, velika gužva je bila na petercu, ali je Oblak sjajnim istrčavanjem uspeo da neutralizuje ovaj pokušaj Srbije. Nekoliko pokušaja iz prekida, ali jedno veliko ništa. Možda je potrebno promeniti izvođača, naročito sa leve strane.

49’ – Kako ovo nije gol… Centrirao je Gaćinović sa levog boka, lopta je pala na peterac, a Bijol je katastrofalno intervenisao i poslao loptu u korner posle kojeg ništa nismo uradili.

47’ –Au, kakva odbrana Oblaka. Tadić je fantastično proigrao Mitrovića koji je izašao jedan na jedan sa Oblakom, međutim umesto gola pogodio je slovenačkog golmana. Ovo je bila najbolja šansa na meču.

46’ – Počelo je drugo poluvreme. Neočekivan potez Piksija, uveo je Mijata Gaćinovića umesto “požutelog” Filipa Mladenović.

Kraj prvog poluvremena.

42’ – Uzdahnula je cela Srbija. Sjajno se zagradio Mitrović posle centaršuta, delovalo je da može da padne u duelu sa Drkušićem, ali je usledio prilično loš i slab udarac koji je Oblak lako odbranio.

39’ – Vlahović samo do živog zida. Imao je slobodan udarac, nešto slično je lako rešavao u dresu Juventusa, ali ovog puta iz dva navrata nije mogao do gola.

38’ – Stativa! Au, kakvu priliku su propustili Slovenci. Elšnik se ni iz čega našao pred golom Srbije, Rajković je bio savladan, ali nas je sačuvao okvir gola. Lopta se potom odbila do Šeška, ali je njegov udarac završio preko gola. Imali smo mnogo sreće u ovim trenucima.

34’ – Srbija se oslobodila pritiska Slovenije. Zanimljivo da smo do sada napravili samo jedan prekršaj koji je Ištvan Kovač sankcionisao žutim kartonom za Mladenovića.

30’ – Au, kako ovo nije bio gol… Imali smo korner koji je izveo Tadić, međutim lopta je prohujala pored druge stative, a Mitović nije mogao ništa pored Drkušića.

27’ – Prvi šut Srbije! Ilić je sjajno centrirao sa levog boga, a Vlahović je odlično zahvatio loptu glavom i to u padu. Ipak, Oblak jeste završio na kolenima, ali je uhvatio loptu i sačuvao nulu.

20’ – Slovenija se razgoropadila. Saterali su nas u kazneni prostor, sa gotovo svim igračima se branimo. Bilo je tu pritiska i centaršuta sa levog boka, ali je tu loptu Janže skinuo Rajković. Sreća je na strani Srbije koja mora mnogo bolje da ga krene da igra.

17’ – Kako ovo nije žuti karton? Čerin je napravio oštar prekršaj nad Lukićem, ali javne opomene od Ištvana Kovača nije bilo. Imamo loptu u nogama, treba nam malo više kreacije u veznom redu jer su napadači prilično odsečeni.

12'– Rajković opet mora da krpi naše greške. Veljković je gradio Šporara, a onda je odigrao glavom prilično traljavo, međutim ponovo je golman Srbije odlično reagovao i sačuvao mir.

8’ – Opet Rajković. Mlakar je lako prošao pored Pavlovića, bio je oči u oči sa golmanom Srbije, ali je ponovo naš čuvar mreže briljirao na golu i zaustavio ovu vrlo dobru šansu. Slovenija je izvela korner, ali su pogrešili jer su imali “uigranu” akciju koja je propala.

4'– Prva intervencija Rajkovića. Čerina su naši fudbaleri pustili da priđe kaznenom prostoru, odakle je Slovenac uputio snažan, ali ne toliko precizan udarac. Rajković je uspeo lako da ukroti ovaj šut, što je veoma dobro jer je za golmana bitno da prva intervencija bude sigurna.

2’ – Vrlo dobar, napadački opredeljen početak Srbije. Jasna je želja da Orlovi igraju na Mladenovića, koji je zamena za Kostića i koji je odličnu partiju imao protiv Engleske. Već smo videli i prvi centaršut, ali su uspeli Drkušić i Bijol da intervenišu.

1’ – Utakmica je počela.

Tokom intoniranja himne cela reprezentacija je pevala kao jedna, Dušan Tadić je prilično emotivno doživeo reči “Bože pravde”, a odjekivao je stadion u Minhenu zbog velikog broja navijača koji su glasno pevali.

Ovo su sastavi Srbije i Slovenije za drugi meč na EURO.

Srbija: Rajković – Milenković, Veljković, Pavlović – Ilić, Lukić, Mladenović, Živković, Tadić – Mitrović i Vlahović.

Slovenija: Oblak – Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža – Stojanović, Čerin, Elšnik, Mlakar – Šeško, Šporar