GLOBUS

ŠOK U AUTOBUSU FLIXBUSA: Oba vozača pijani krenuli na put, putnici zvali policiju u strahu za vlastite živote

  • 8 Juna, 2024
  • 0

Putovanje za putnike Flixbusa iz Berlina u Pariz, završilo je nakon 20 minuta vožnje na odmorištu u blizini Potsdama, zbog pijanog vozača autobusa.Zamjenski vozač također je imao visoku

ŠOK U AUTOBUSU FLIXBUSA: Oba vozača pijani krenuli na put, putnici zvali policiju u strahu za vlastite živote

Putovanje za putnike Flixbusa iz Berlina u Pariz, završilo je nakon 20 minuta vožnje na odmorištu u blizini Potsdama, zbog pijanog vozača autobusa.Zamjenski vozač također je imao visoku razinu alkohola u krvi.

Nevjerojatan šok doživjelo je 30 putnika u Flixbusu iz Berlina za Pariz 28. svibnja 2024. godine. Autobus je krenuo iz Berlina ZOB u 21:20. Već nakon nekoliko minuta vožnje putnici su shvatili da je muškarac za volanom pijan.

“Vozili smo se cik-cak autocestom”

“Čim sam ušla, zamijetila sam da je vozač čudan . Djelovao je pijano – rekla je 31-godišnja putnica, koja je sjedila u trećem redu autobusa.
Kad je vozač započeo vožnju, njezine sumnje su se potvrdile. “Stalno je preturao po torbi, ne gledajući na cestu. Vozili smo se cik-cak po autocesti”, rekla je putnica.

U autobusu je bio i školski razred iz Francuske. Njihov učitelj i još jedan putnik očajnički su pokušavali natjerati vozača da stane. U međuvremenu je 31-godišnjakinja mobitelom pozvala policiju. “Atmosfera je bila vrlo napeta. Bilasam jako uplašena i stalno sam razmišljala o nedavnoj nesreći u Leipzigu sa smrtnim slučajevima.”

Pod pritiskom putnika, vozač se konačno u 21:40 uputio prema odmorištu “Am Stern” u blizini Potsdama.

Samo minutu kasnije policija je bila na licu mjesta. “Sumnje putnika su potvrđene”, rekla je glasnogovornica policijske uprave West. Kod 50-godišnjeg poljskog vozača autobusa alkotest je pokazao vrijednost od 1,24 promila. Zamjenski vozač (54), koji je spavao u prtljažniku autobusa, napuhao je 1.09 promila.
Oba vozača na put su krenula potpuno pijani i tako riskirali živote svojih putnika. Putnici Flixbusa potom su morali čekati dva sata dok nije stigao zamjenski autobus i odvezao ih natrag u Berlin.

Na upit novinara, Flixbus je također potvrdio incident s alkoholiziranim vozačima. Glasnogovornik Flixbusa je rekao : “Naravno da smo otkazali suradnji obojici vozača. Više neće voziti za Flix.”

Kako navode iz Flixbusa, vozače je angažirao kooperant koji je također otpustio pijane vozače nakon incidenta.

Fenix-magazin/SČ/DP/MMD