Alen Islamović u invalidskim kolicima: ‘I pod bolovima pjeva, kapa do poda’

LIFESTYLE MAGAZIN

Legendarna grupa Bijelo dugme prije nekoliko dana nastupila je na Arsenal Festu u Kragujevcu, u sklopu turneje kojom obilježava 50 godina postojanja. Naime, na nastupu u Kragujevcu pažnju publike privukao je pjevač Alen Islamović koji je na pozornicu došao u invalidskim kolicima.

“S potrganom Ahilovom tetivom i izvršenom operacijom prije četiri dana koja je obavljena u Somboru, stigao sam na koncert u Kragujevac 28. lipnja 2024. na proslavu 50 godina Dugmeta jer nisam htio propustiti tu prekrasnu večer. Kragujevac, hvala, bili ste fantastični”, napisao je Islamović uz video s nastupa kojeg je podijelio na svom Facebook profilu.

Njegova objava izazvala je mnoštvo komentara oduševljenih pratitelja. “Srce je tu, bravo”, “To može samo on, bravo Alene”, “Svaka čast”, “Želim brz oporavak”, “Jedan jedini neponovljivi Alen, kapa do poda i pod bolovima pjeva kao da mu je 20 godina”, navodili su.

Veliko iznenađenje

Podsjetimo, Bijelo dugme je koncertom u Sarajevu započelo turneju ‘Doživjeti stotu’, a pjevač Alen Islamović je dan nakon nastupa, u podcastu ‘Soundtrack vremena’, najavio da bi u rujnu trebali raditi na novom albumu.

“Trebali bi raditi novu ploču, ali gramofonsku ploču. Neće biti izdanja CD-a, klasična gramofonska ploča. Prodavat će se online, znat će se kad šta i kako. Bit će to rock ploča, ova će postava raditi. Bit će jedno veliko osvježenje ono u što će se upustiti Bijelo dugme i ne smijem više ništa reći”, objasnio je pjevač u podcastu.

Naime, u brojnim hitovima Bijelog dugmeta već desetljećima uživaju različite generacije, a samo neki od njih su “Đurđevdan”, “Za Esmu”, “Evo, zakleću se”, “Ako ima Boga”, “Hajdemo u planine”, “Padaju zvijezde”, “Ne spavaj mala moja muzika dok svira”, “Napile se ulice”, “A i ti me iznevjeri” i brojni drugi.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *