MAGAZIN

BAKA OD 92 GODINE ZBRISALA IZ STARAČKOG DOMA ZA 24 SEKUNDE

  • 12 Jula, 2024
  • 0

Koliko bi vam vremena bilo potrebno da svladate ogradu visoku 215 centimetara? Ma koliko neverovatno zvučalo, jedna 92-godišnja žena iz kineske provincije Šandong savladala je tu prepreku za

BAKA OD 92 GODINE ZBRISALA IZ STARAČKOG DOMA ZA 24 SEKUNDE

Koliko bi vam vremena bilo potrebno da svladate ogradu visoku 215 centimetara?

Ma koliko neverovatno zvučalo, jedna 92-godišnja žena iz kineske provincije Šandong savladala je tu prepreku za samo 24 sekunde i tako zbrisala iz staračkog doma.

Video njenog neverovatnog bekstva postao je viralan na kineskoj društvenoj mreži Weibo s više od 1,2 miliona pregleda, zbog čega je postala tema tamošnjih medija, ali je takođe i zainteresovala javnost šta se s njom dalje zbilo.

Direktor staračkog doma negirao je bilo kakve insinuacije da je gospođa bila zlostavljana i dodao je da žena boluje od teškog oblika Alchajmerove bolesti.

Tome je dodao da spretna gospođa uprkos lošem zdravstvenom stanju iskazuje veliko interesovanje za vežbanje i penjanje i dodao je da je odmah naložio potragu u kojoj su učestvovala četiri vozila.

“Potraga je trajala 25 minuta, a osoblje ju je pronašlo u blizini staračkog doma”, napomenuo je i obećao da će pojačati nadzor kada je “spajderbaka” u pitanju.

(Kurir.rs/ L. S.)